söndag, december 03, 2023

Sovmorgon, skidor, promenad och viltträning

 Då jag blev sittandes uppe och till närmare tre i natt så blev det sovmorgon till 9 idag. Frukost framför tvn med skidor och damernas stafett. Äntligen blev det en solklart vinst för de svenska damerna i en världscupsstafett. 






Efter promenad genom byn så fick Esset köra dirigeringar efter vägen igen. Idag hade fåglarna tinat så det blev med vilt. Igår när jag kollade om de var tinade så var anden och kråkan fortfarande hårda och mössen hade varit framme och käkat på duvan så den åkte i soporna. En ny duva kom fram och nu tinar jag fåglarna hängnades på väggen i förrådet istället för på fryboxen för dit upp tar sig tydligen mössen.

Esset var duktig och njöt av viltapportering för första gången sedan retieverjaktprovsstarten i Galtström i höstas.




Henke bytte däck på släpvagnen medan jag trampade upp en stig på baksidan. Hundarna är så bortskämda att de annars både kissar och bajsar på de skottade ytorna, dvs altanen men nu kan de istället gå ut längre från huset.

Skidskytte herrar var trevligt att se idag då Sebbe stod som slutlig vinnare. Damerna skötte sig ok men de missar fortfarande förmycket på vallen.

Till middag blev det oliv- och fetaostfyllda biffar med chevrésås och pommes. Mumsigt värre!

Helgen avslutade med ett värmande dopp i baljan.





Inga kommentarer: