fredag, december 22, 2023

En lång resdag

 Steg upp vid 7-tiden för att packa de sista, käka frukost och gå med hundarna. Lasse och Birgitta kom förbi en snabbis med färdkost och önskade god jul sedan vid 11:30 kom vi så iväg. Det snöade ordentligt och det var mycket trafik så redan från början insåg vi att det skulle bli en lång resdag.

Stannade till och käkade middag på Max i Övik och passade då också på att rasta tjejerna. Resan fortsatte och snöandet avtog men det blåst så att vägen blev ca 1 meter smalare pga all snö som drev in över vägbanan. Vissa sträckor var det också underkylt regn trots nästan -10 grader vilket gjorde att rutan frös. Riktigt dåligt före således vilket innebar att resan tog nästan 1,5 timma längre än den brukar men vi kom i alla fall fram välbehållna till Piteå vid 19:30.

Mycket packning att bära upp då vi i år även hade säng och sängkläder med då övernattningslägenheten var uthyrd. När allt var uppe blev det en promenad med tjejerna och sedan kunde vi landa hos mamma för lite plock och ett glas bubbel.

Inga kommentarer: