onsdag, december 02, 2015

Båttvätt?

Idag var jag ner till Söderhamn i jobbet. En heldag om miljöproblematiken  vi småbåtshamnar med fokus på kemikalier och då i huvudsak båtbottenfärger.

Att det finns mycket föroreningar i marken på båtupplagsplatser och i hamnar har man konstaterat. Men hur ska man då få folk att INTE måla sina båtar med giftfärger? Inga båtbottenfärger är giftfria, då skulle de inte ha någon verkan. För att funka måste de också avge gift vilket innebär att gifter släpps ut i vattnet. När man sen tar upp båten på hösten så rengör man den,man kanske till och med skrapar den för att ytan ska bli jämn och fin när den ska målas igen nästa går. Då skrapar man av de sista 10-15% på backen. År efter år efter år…

Med båttvätt behöver man inte måla, Kostnaden kanske blir densamma men tänk på hur mycket tid du sparar! Hmm jag svängde från att inte tro på båttvättar till att vilja att det fanns en båttvätt i Hudiksvall. Vi får se när det blir verklighet.

Idag började det snöa så nu har vi en tunnt tunnt lager snö på vägen…..

Vinna verkar ha skadat sig, sträckt sig eller nått för hon vill inte hoppa upp i soffan. Hon är glad och viftar på svansen men vill inte springa. Markerar väldigt tydligt på låret så nu blir det vila för hennes del ett antal dagar så hoppas vi att vila gör susen. Kanske sträckt sig i totohallen utan att jag märkt det.

Inga kommentarer: