torsdag, december 31, 2015

Nyår 2015 Mycket bra avslutning!

Vaknade klockan 9 och tog mig en uppiggande dusch sen blev det nyårsmorgon innan grötfrukost.

För att hundarna skulle vara trötta och nöjda till kvällen så tog vi en långpromenad på förmiddagen. Genom byn, över täkterna och sedan på isen över sjön. Riktigt härligt fast det var grått, noll grader och ganska molningt och grått.

När vi kom hem dammsög vi soffan samt torkade golven och sen var det bara att invänta gästerna som kom strax före klockan 14.

Vi gick direkt ner till sjön för den traditionsenliga grillningen. Självklart Bullens varmkorv men också värmande drycker i form av choklad meed cognac, kaffe med likör och varm punch.

DSC_0392bGrillningDSC_0394b

När vi kom hem hade det blivit mörkt så det var bra att vi tände marschallern innan vi gick.

Efter en välkomstdrink bestående av Gingerjoe Pear och lite planering så hoppade vi damer i plurret medan grabbarna förberedde varmrätten.

DSC_0399bDSC_0401bDSC_0402b

När vi var varma och rena och uppklädda så gjorde vi förrätten och sluttoachen på varmrätten så att vi kunde sätta oss till bords vid 19:30-tiden.

MatlagningDSC_0406b

Årets meny bestod av:

Gratinerad hummer med örtsmör. Till detta drack vi moussernade vin, Rotari.

DSC_0412b

Oxfilé tornedou på savoykåls- och morotsbädd, tryffelpotatispuré och rödvinssås.Till detta drack vi ett fylligt spanskt rödvin Oinoz

DSC_0414b

Glassbomb med björnbär och pistagennötter då vi damer drack Baileys coffe och herrarna drack såklart en whiskey.

DSC_0418b

Blev en mycket mycket god supé som avslutades först vid 23-tiden. Innan vi åt efterrätt så gick jag ut en promenad med tjejerna strax före 22. Det smällde inledningsvist lite sporadiskt på avstånd när vi gick bort efter vägen men på vägen hem lystes himlen upp och det smattrade och smällde intensivt men på avstånd. Ingen av tjejerna reagerade över vare sig ljus eller ljud. Underbart!

Vid midnatt slog vi igång tvn och hällde upp ytterligare en flaska mousserande och tände några jättetomtebloss. Ute hörde man smällarna men inne hördes ingenting annat än skansens pampiga fyrverkeri.

DSC_0422b

Kvällen avrundades strax efter 3 och då stökade vi undan det sista och kom isäng strax efter klockan 4. Vilket firande! Från 14-04, nästan 14 timmar tillsammans. Mycket trevligt!!!

Inga kommentarer: