lördag, maj 13, 2017

Jaktprov i Axmar

Uppstigning tidigt för att hänga med Anna till Axmar. Hon skulle starta på jaktprov å det var fler som jag kände så det var skoj att hänga med. Två tollare skulle starta Sanna och Linda. Petra, Anna och Helene som har flat och Carola som har Golden.

Till att börja med var det rätt kallt. Provet var ett rakt upplägg som började med en transport och sedan två enkelmarkeringar i vatten. Det var en ganska grund vik med små öar som gjorde det hela lite svårare. Sedan var det ytterligare en transport till skogsmark med två enkelmarkeringar.

Provet avslutades med ett sök i varierande terräng nära och i vatten.

2017-05-13 13.24.31 2017-05-13 13.47.372017-05-13 13.55.19

Första hunden gjorde ett rakt och bra prov så det såg rätt enkelt ut men ju längre tiden fick så insåg man att det nog inte var så lätt. Tyvärr nollade många i huvudsak pga viltvägran men Mossa gjorde ett fint prov men med lite småmissar här och där. Blev ett 3e pris för dem. Carolas hund var super och fick ett förstapris och blev provbäst. Kul!

Ordentligt trött när jag kom hem. Henke hade fixat middag med parmainlindad sparris och sedan grillad rostbiff.

Efter middagen somnade jag direkt och sov i två timmar men sedan blev det melodifestival tills det var dags att gå och lägga sig klockan 01:30

Inga kommentarer: