måndag, maj 22, 2017

Träning för Trond Gjøtterud

Idag hade jag tagit ledigt från jobbet för att istället åka upp till Ljusdal för att gå kurs för Trond Gjøtterud hemma hos Grete och Göran. Jag och Tobbe samåkte men först stannade jag till och köpte frukost på McDonalds.

Klockan 10 började vi med teori och sedan gick vi ut för att dra igång. Började med lite lydnad och stadga och till detta användes tennisbollar. Bollar kastades men ingen hund fick ta. Vi skulle sedan kalla in hundarna över bollområdet men då kunde inte Vinna hålla sig utan försökte ta dem allesammans.

Vi gick sedan vidare med en övning där en dummy kastades och en hund skickades. När hunden var på väg in kvackade det och kastades en dummy till. Hunden skulle se kastet men sedan fortsätta inlevereringen. Första gången ville Vinna fram till Trond och ta den andra dummiesen men hon fattade direkt så sen gick det väldigt bra. Lugn och tyst hela tiden och inte tendens till knallning på hela dagen.

Vi bröt för lunch och då passade jag på att rasta Humla och sedan fortsatte vi med övningarna. Ställde upp på linje. Den första hunden fick ta ett linjetag, den andra till fjärde hunden fick ta varsin markering och två hundar fick stå passiva. Sedan flyttade man efter så att man hade varit på alla positioner. Vinna var klockren! Så humla duktig! Vi stod ute på en täkt men sen gjorde vi övningen där hela gruppen stod tätt intill varan inne i skogen också. Gick precis lika bra. Är så Himla glad och nöjd över min hund.

VI kom hem klockan 16;30 och då blev det middag på Max innan jag åkte hem och vilade en halvtimma sedan var det dags att åka in till stan för att vara med på Blodomloppet. 5 km promenad och sedan picnic på Glysis. Hundarna fick vara med och gå men under picnicen fick de sitta i bilen.

Vilken dag! Konstaterade att jag gått nästan 2 mil idag och varit ute precis hela dan så jag var ordentligt trött när jag kom hem.

Inga kommentarer: