tisdag, juni 06, 2023

Sveriges nationaldag 2023

 I natt sov jag omen ännu sämre än jag gjort den senaste veckan. När man inte sover ja då blir man dessutom hungrig så vid femtiden gick jag upp och åt lite yoghurt och en macka för att slippa lyssna på min kurrande magen. Först efter det så gick både hungern och huvudvärken över så att jag somnade ett par timmar.

Det småregnade lite när vi steg upp så istället för nyhetsmorgon så såg vi de två sista avsnitten av DNA innan frukost och promenad genom byn med tjejerna. 

Direkt efter promenaden åkte vi ner på stan för att se om det var nått nationaldagsfirande. Parkerade på kotorgen och promenerade med hundarna genom rådhusparken och ner på Möljen. I rådhusparken var det lite folk och nått uppträdande med bongotrummor och afrikanskliknande dans men inget vi stannade någon längre tid på. På Möljen var det helt öde så vi gick istället till Lillfjärde och tittade på den nya dagvattendammen och promenadstråken som anlagts där.

På vägen hem stannade vi till på thaikiosken på Djupegatan och köpte med oss lite lunch hem.

Försökte vila en stund på eftermiddagen men sov inte heller då men vilade ju i alla fall. Innan middag åkte vi upp till skjutbanan och la två spår till tjejerna och tog en skogspromenad medan de låg till sig. Bägge tjejerna klarade sina spår bra och hittade alla apporterna utan problem. Essets spår var i bökig terräng ca 400m medan Vinnas spår gick i enklare terräng och var ca 500m.

Dagens middag blev räkor, rostat bröd, ägg och vitt vin.


Inga kommentarer: