tisdag, maj 21, 2024

Mera fibergrävning

 Idag åkte Henke hem på lunch och jag tog bara en kortlunch. Även om värmen inte kommit tillbaka så tror jag att det ändå börjar vända. På morgonen var det dock bara 4 grader när jag åkte till jobbet. 


Bryggorna väntar på högvatten så att de kan bogseras in till restaurangen

På förmiddagsfikat hade det hunnit bli 14 så vi kunde sitta uppe på terrassen. Det gjorde vi även på lunchen och eftermiddagsfikat.

Direkt efter jobbet gick vi en promenad med tjejerna genom byn och sen satte vi igång med fibern igen. Nu tog vi den del som man kunde komma fram med 4-hjulingen till och som dessutom var torrlagt så vi behövde inte pumpa. Då gick det bra mycket snabbare och var betydligt mindre ansträngande rent fysiskt. När vi kastade in handduken för kvällen så konstaterade vi att vi nu gjort i alla fall mera än hälften men nu blir det stiltje några dagar då vi båda har lite annat att göra också.

Skönt att vara torr och bara kunna ha tennisskor när vi jobbade idag tyckte jag. Men så skulle jag hämta en markeringskäpp som vi ställt ut. När jag skulle hoppa över det vattenfyllda schaktet så gav kanten jag stod på vika och jag rasade ner i schaktet som var fyllt med ca 1 m djupt vatten. Genomblöt och skitig som tusan gick jag hem och kastade in alla kläder inklusive skorna i tvättmaskin.

Middag efter detta och sen hockey där Sverige spelade sin sista gruppspelsmatch.

Inga kommentarer: