lördag, maj 25, 2024

Värmebölja på städdagen

 Käkade frukost och fixade sedan vid vår uppfart lite. Idag är det städdag efter vägen så Henke gick med kratta ner mot Nordenholm medan jag tog en sopkasse och promenerade med Esset genom byn och plockade skräp. Fortsatte sedan in till stan i syfte att hämta bilen som stod kvar nere vid Brödernas sedan igår. Det var enormt vart, ca 26 grader och strålande sol.

Stannade till en snabbis på Ica Maxi och åkte sedan hem för att fortsätta grävandet av bredbandet som Henke började med efter sin städrunda. När jag svängde in i byn tänkte jag att det var disigt. Såg på biltermometerna att temperaturen droppat ner till 14 grader. What!!? Vilket skillnad det blivit bara från Ica och hem.

Hur som så fick tjejerna vara med när vi fixade att skarva den sista av spårlinan och skottade sand och jord över kabeln på den mest östliga delen. Nu återstår bara en bit vid bäcken som vi tänker att vi ska fixa i morgon. 

Vi blev färdiga precis klockan 13 då det var grillning nere vid sjön. Trevlig tradition att efter städdagen träffas där nere.

När lunchen var intagen gick vi hem och såg Hockey. Tyvärr förlorade Sverige semifinalen mot Tjeckien men jag hade det på känn. Tyvärr kommer vi också att få möte Canada i matchen om bronset i morgon. Vi får väl se hur det går.

På kvällen blev det en kortare promenade med tjejerna och nu hade lite av värmen återvänt. Blev grillat till middag.

På kvällen blev Vinna dålig. Hon ville ut efter maten och kräktes upp allt. Åt sedan upp det och kom in och la sig men efter ca en timma var det samma visa igen. Efter detta somnade hon och jag trodde att det kanske var över men hon kräktes mera under natten.

Inga kommentarer: