fredag, juni 28, 2024

Begravning

 Idag var det dags för pappas begravning. Vi började dagen med en promenad med Esset och åt sedan frukost efter det. Henke åkte och fick bilen tvättad medan jag gjorde mig klar. Begravningen var redan klockan 10 och vi ville vara på plats en halvtimma före.

Vi hämtade upp Karin och Ljubo vid Stadt och begav oss sedan till kapellet. Han träffa begravningsbyrån, prästen och gästerna som anlände men också se på blommorna, kistan mm. Vädret var helt fantastiskt och medverkade till att det blev lite lättsammare.





Ceremonin var känslosam och fin precis som det ska vara.



 För egen del kände jag att det blev som mest känslosamt när jag pratade med folk på vägen ut. Då svämmade känslorna över...

Efter begravningen åkte jag och Henke och hämtade en tårta och sedan anslöt vi till de andra i mammas lägenhet. Där blev det kaffe och tårta tillsammans med familjen och kusinerna med familj.



Karin och Ljubo flyttade över sina grejer och "flyttade" hem till Thomas. Just den här helgen är Piteå Summegames "PSG" i Piteå och alla boenden är fullbokade.

Vi tog efter detta en promenad med Esset och åkte sedan och hämtade maten till kvällen. Vi hade bokat festlokalen på gården där familjen träffades och åt på eftermiddagen. Grillbricka från Ica Kvantum med rostbiff, marinerad fläskfilé och kyckling samt tomat och mousarellasallad, potatissallad, bearnaissås och painrich.


Vi var alla trötta efter dagen och såklart fick jag huvudvärk så vi avrundade dagen tidigt och jag vilade lite samt tog en promenad med Esset innan vi städade ut lokalen och gick upp till lägenheten.

Inga kommentarer: