onsdag, juni 05, 2024

Jubileumsfest i huset

Idag var det full huggning med jobb på förmiddagen. Henke åkte hem till hundarna då jag bara kunde ta en kort lunch idag. Vi är fyra stycken som fyllt jämt på jobbet samt att två stycken går i pension nu i juni. Idag var det därför dags för en fest för oss jubilarer. 

Klockan 12:30 åkte vi iväg till Dellenbanan där en kyrkbåt stod och väntade på oss. I kyrkbåtar är man upp till 14 stycken som ror samt en styrman men den rollen sköter personalen för klubben. Vi var 16 stycken som kom iväg idag.



Lite otakt hade vi allt i början men allt eftersom blev vi säkrare och mera samspelta. Vi rodde ut till en strand på en halvö där vi tog eftermiddagsfika som Stina fixat. Det började regna när vi la till men väl iland så var det uppehåll. Eftersom vi tyckte att det klarnade upp så trodde vi att vi skulle klara oss från regn idag men icke... Mitt på Dellen öppnade sig himlen och då går det inte att söka skydd utan vi rodde vidare i spöregnet.

Regnet upphörde innan vi kom iland. Väl iland konstaterade vi att roddtiden hem var 30 minuter medan roddtiden ut till ön var nästan en timma. Tror vädret spelade in även om även vår roddteknik blivit bättre.

Ombyte till torra kläder men som vanligt är det ju nån som inte tagit med sig ombyte. De var tvungna att åka tillbaka hem till Hudik (3 mil) så vi övriga åkte på en liten sightseeing i Dellenbygden. Maggan var snabb och stannade till på Capricorn. Slet åt sig ett par byxor och en tröja oprovat så så löste hon klädproblemet. 😂👋

Vi hamnade i Moviken där vi var nere i hamnen samt vid den gamla masugnen.




Strax före 17:30 anlände vi till Avholmsberget där vi skulle äta middag. Eftersom de som åkte tillbaka till Hudik ännu inte anlänt så tog vi ett glas bubbel i väntan på att de skulle komma. De anlände vid 18:15 och då blev det mat. Maten var bra men inte så varm vilket vi inte kan beskylla restaurangen för då vi ju förbokat till 17:30 och vissa var så sena att maten nog fått stå ett tag. Häftigt sätt att servera grillspett på...




Jubilarerna uppvaktades och när det var gjort styrde vi bilarna tillbaka mot Hudik. Tanken var att fortsätta där men av olika anledningar var det ingen som ville/kunde gå vidare så jag var hemma till 21:30. Tråkigt med regnet men i övrigt en mycket trevlig tillställning.

Inga kommentarer: