fredag, juni 14, 2024

Besök på begravningsbyrån

 Vaknade av att Esset kräktes. Steg upp och torkade upp det och tvättade dörrmattan innan jag gick och la mig och Esset somnade också om brevid sängen. Inte långt efteråt hörde jag dock hur hon började vandra runt men så kom hon och la sig igen. Kände dock att nått var fel så gick upp och då hade hon bajsat inne på parketten. Bara att börja städa igen. Blev med andra ord inte så mycket sömn inatt. På morgonpromenaden var Esset lite lös i magen men annars pigg och glad och åt som vanligt.

Efter frukost tog jag och mamma oss en promenad bort till Fåröbron. Det småregnade lite när vi gick och sen tilltog det men bara under en kort stund. När regnet var över så kom solen och det blev riktigt varmt. Blev en promenad på 5,3 km. Efter det så åkte vi till Norrfjärden för att se om kyrkan planterat några blommor på farmor och farfars grav. Det hade de inte gjort men de hade ändå börjat fixa lite.

När vi ändå var i Norrfjärden så åkte vi ut till stugan. Träffade Sjöbergs och informerade om vad som hänt med pappa.

Direkt efter detta så åkte vi till begravningsbyrån. Tanken var egentligen bara ett snabbt besök för att boka tid och förbereda oss på vad som skulle behöva tänkas över. Nu blev det inte så utan de hade möjlighet att ta emot oss direkt så vi satte oss ner och gjorde klar annonsen till tidningen med symbol, dikt och formulering av text mm. Det innebar också att datum för begravning bokades och dessutom blev det bestämt med plats på kyrkogården mm. Många beslut som ska fattas och ta ställning till. Mötet tog över tre så vi gjorde klart allt som behövde göras.

När vi kom till lägenheten stod i fin blombukett vid dörren. Den var från Magdalena och Elisabeth som varit förbi när vi var borta.

Efter denna intensiva dag var vi väldigt hungriga så vi bokade varsin plankstek på Golden dragon och hämtade den och åt hemma i lägenheten. Mycket gott och välbehövligt med mat i magen.

Minnen, att göra och tv blev det på kvällen som avslutades med den obligatoriska "nattpromenaden" före det var dags att krypa till kojs.

Inga kommentarer: