söndag, juni 02, 2024

Hemmafix ute och inne

 Fortsatt varmt idag även om det blivit lite svalare. Efter frukost så dammsög jag huset när Henke började förbereda inför fiskesemestern. Slängde ut alla mattor och torkade även golvet. Testade Swiffer för första gången. Snabbt och smidigt men nog är det lite slöseri samtidigt. Luktade dock gott efteråt så det känns fräscht hemma.

I våras köpte vi ny matta till tv-rummet, hallen och altandörren. Eftersom det var så lerigt ute då så har vi väntat med att lägga ut dem. Det passade bra att göra det nu så tre mattor slängs bort och de nya lades ut. I hallen måste vi även beskära mattan lite men det gick bra.

Blev även idag en promenad genom byn och sen började vi fixa ute på tomten. Fyllde ny jord och gödsel i växthuset och planterade ut björnbärsbusken, en tomatplanta och paprikaplantan. Rensade och vattnade ute i pallkragarna och planterade ut squashen, majsen och broccolin. Till veckan ska de även få lite mera näring i form av gödsel.

Inne i lusthuset har en fågel byggt bo. Usch då varmt det måste vara... undrar om de klarar sig i sån värme?

Henke åkte och handlade senare på eftermiddagen och då åkte jag och Esset till Lingarötjärnen och tränade/badade lite. Hon fick dubbel, trippelmarkeringar i vatten samt ett antal dirigeringar över tjärnen. Hon hade nog simmat närmare en kilometer när det var klart. Lämplig träning i denna värmen.


Pratade med brorsan och mamma som varit hos pappa hela dagen. Han sover mest men är kontaktbar och förstår när han är vaken. Får dock bara smärtlindring i medicinväg nu och får inte i sig mycket mat/vätska. Nu känns det som att det mest humana skulle vara att han får somna in. 💓💓💓

Inga kommentarer: