fredag, november 20, 2015

Det blev en jakt till i år!

-4 grader vid uppstigning 05:00 för transport ut till Koholmen för att jaga ute på Långören. När jag kom ut till Koholmen klockan 06:00 så hade de blivit lite sena så det tog nästan en timma innan jag blev upphämtad men då var gömsle och vättar utplacerade redan. Kallt och rätt blåsigt var det redan från tidig morgon.

DSC_1799bDSC_1788bDSC_1795bDSC_1797bDSC_1801b

Väldigt väldigt lugnt med fågel däremot. De få fåglar vi såg var trut som fiskade vid grynnor. Ganska snart kom en trut inom skotthåll och den togs snabbt ner men det kom fler trutar så jag fick vänta med att skicka Humla. I vågorna drev truten snabbt iväg så när jag väl skulle skicka så var truten ca 150 meter ut och flöt hela tiden utåt så vi bestämde att jag skulle ta båten ut och hämta den istället. Humla fick följa med utifall att den fortfarande var vid liv. Sagt och gjort, till båten och styrde ut till fågeln å vist tusan var den vid liv men den kunde inte lyft. Humla fick hoppa i, simma efter den och apporterade den utan tvekan men den tog ett grepp med näbben över Humlas nos vilket hon inte brydde sig om. Lämnade av fint vid båten. Jag kunde ta hand om truten och sedan lyfte jag upp Humla och styrde tillbaka båten till ön.

DSC_1804bDSC_1808bDSC_1798bFB-bild

Efter detta hände det inte så mycket förrän strax före 11-tiden. Då sköt Fredrik en knipa, en av de få som flög förbi idag. Den fick i alla fall apportera direkt vilket gick fint.

DSC_1815bDSC_1816bDSC_1821bDSC_1826bDSC_1829b

Efter detta packade vi ihop och jag och Joel samlade in vättarna medan Fredrik och Olle packade ihop gömslena.

När jag kom hem gick jag och rastade Vinna och lät henne apportera lite nere på täkten. Blev dubbelmarkeringar och dolda dirigeringar som jag kastade ut när hon apporterade in markeringarna. Duktig var hon!

Efter detta bytte jag om, körde till Idenor och lämnade av Vinna som ska vara på labbekollo i helgen. Efter det så åkte jag till jobbet och var flitig värre. Två skrivelser, två cesiumprover och dessutom ett antal mail. Jobbade fram till 17:15 då jag åkte och hämtade kinamat och åkte hem.

Trött, trött, trött så det blev en lugn kväll.

Inga kommentarer: