onsdag, november 04, 2015

Första byteslösa jakten någonsin

Idag blev det flex och tidig morgon för att åka ut och jaka i skärgården igen. Något kallare idag jämfört med i lördags men fortfarande väldigt milt för att vara november.

Vi träffades i Skälöhamn klockan 05:45 för avresa till ett mål en bit ut i sundet. En plats där det legat mycket gräsänder sist vi var ute och jagade i detta område. Tre skyttar med idag och eftersom det var hög vass på platsen så skulle det inte behövas något gömsle. Vättarna placerades ut och sedan intog vi position samtidigt som solen sakta men säkert började gå upp. Väldigt lugnt på fågelfronten, eller i ärlighetens namn knappt några fåglar alls i luften och de få som flög gjorde det på andra sidan sundet där vi inte fick jaga. Men kolla vilken soluppgång. Vackert vackert vackert!

DSC_1645bDSC_1649bDSC_1647bDSC_1652bDSC_1655b

När klockan var 8.30 gav vi upp. Vi packade ihop och styrde båten längre ut. Det var alldeles för lugnt här i viken så vi åkte till den plats där vi jagade i helgen men placerade ut vättarna längst ut på udden eftersom det verkade bli väldigt lugnt väder.

När klockan var 12 gav vi upp även här. Det var på tok för fint väder! Fåglarna flög inte å de få som flög landade mitt ute på blankvattnet utom skotthåll. En helt misslyckad dag ur jaktsynpunkt men vilket härligt väder! Soligt, varmt och inte en vind. Massor med D-vitamin tankades in. Härligt! Roade mig med att fota lite när det ändå var så lugnt! Humla var däremot allt annat än lugn idag så det kanske var bra att det inte blev nått jobb…..

DSC_1658bDSC_1661bDSC_1662bDSC_1669bDSC_1672bDSC_1674bDSC_1677bDSC_1679b

Tillbaka på jobbet efter lunch och jobbade fram till strax efter kl.17. Åkte hem och gick promenad med hundarna och käkade plättar med vispgrädde och hallonsylt innan jag stupade i soffan.

Inga kommentarer: