fredag, oktober 21, 2016

Fredag, helg och dygn 63

Hade bestämt mig för att arbeta hemmitfrån idag då Vinna var lite flåsig igår och tempen dippade vid lunchtid i går men om det var den riktiga dippen är oklar. Hur som så känns det ändå bra att vara hemma idag för händer det inte idag så är det bara en tidsfråga…

Jag läste två rapporter som jag dessutom besvarade under dagen. Vinna kändes lugnare idag än igårkväll.

Efter middagen satt vi och såg tv och vid 22:30 tiden gick jag ut med Vinna en sväng. Hade tempat henne tidigare å då var tempen nästan på 38 igen vilket den inte varit på ett tag nu. Vinna la sig i biabädden i vardagsrummet och jag satt mig frmför tvn igen.

Tyckte att hon slickade sig så mycket så jag gick fram till henne å då ser jag två små tassar som sticker ut där bak. PANIK! Skickar ett meddelande till Zandra som åker direkt å sedan ringer jag Anette. Hu vilket panik fast det är precis detta man gått och väntat på hela veckan. Ville verkligen att Zandra skulle vara med på första valpen men nu blev det ju inte så.

Klockan var 21:50 när första valpen rann ut. Helt utan förvarning, bäddning eller annat.Första valpen klippte jag navelsträningen på och satt dit en klämma. Vinna slickade lite men inte så mycket som man vill så jag tog en handduk och torkade på valpen samt sök ut slem ur nästan. Det var alldeles för mörkt i vardagsrummet så pannlampan åkte fram.

DSC_0742DSC_0740

När Zandra anlänt flyttade vi in till valplådan. fortsatte torka valpen lite och lät Vinna slicka på den innan vi la den intill magen på Vinna.

Valp nummer 2 kom nästan exakt en timma senare, 22:55. Det var en stor och mörk kille. Nu var Zandra här så hon lät Vinna sköta allt å torkade bara lite på han och såg till att andningsvägarna var fria.

Nu blev det en ganska lång väntan innan valp nummer 3 tittade ut kl. 01:10 Ytterligare en tik

DSC_0753

Nummer 4 kom också första efter ytterligare två timmar kl. 03:12 precis när jag gått ut för att rasta Vinna. Hon körde varannan så nu var det ytterligare en hanhund. Efter det så gick det fort, 03:42 kom nummer 5 och 03:49 nummer 6. Det två sista var tikar.

DSC_0756

Vinna hade sedan krystvärkar till och från med det kom inget. Vi var osäkra på om det kunde finnas någon efterbörd klar å det var svårt att känna om det var någon mera valp. Förmodligen en men kunde det vara livmodern. Vi väntade, vi promenerade men ingenting hände och klockan 05:30 var Zandra tvungen att åka hem. Jag stannade med Vinna i valplådan och vilade. Hon hade värkar mellan varven å det hade vi ett tillfälle kommit ut vatten och sedan även lite svart blod.

Inga kommentarer: