lördag, oktober 22, 2016

Valparna är här!

Ja under natten tills idag kom äntligen valparna men det kändes inte som att allt var klart när morgonen infann sig. På lördagar har kliniken öppet mellan kl 9-12 så jag ringde in och fick komma direkt för att röntga och se. Man kunde tydligt se ytterligare en valp men den låg långt upp.

Eftersom Vinna hade värkar men ändå inte fick ut valpen och den låg så långt upp så befarade veterinären att det skulle behövas ett snitt. Men självklart försökte vi först med värkstimulerande medel. Efter första dosen kunde och första omgången värkar så kunde man fortfarande inte känna någon valp. Jag gick då en promenad med Vinna men det hände inget annat än att hon rastade sig vilket såklart är bra.

Vi gick in men inget hände så det blev en dos till och operationsrummet förbereddes. Värkarna kom och det gjorde även valpen. Ååå vad skönt! Att slippa kejsarsnitt och de problem som kan uppstå i och med det. Tyvärr var dock valpen död, det kan vara det som var orsaken till att den var så svår att få fram. Det var en fin fulltecknad hane som var fullt utvecklad och klar. Tråkigt såklart men skönt för Vinna att slippa snitt!

Nu åkte vi hem och försökte vila. Gick väl sådär måste jag säga. Kunde inte slappna av en sekund hur trött jag än var. Åt vid valplådan och försökte vila även om det inte gick att sova.

DSC_0762_thumb[2]

Trodde aldrig att jag skulle bli så stirrig över vad som skulle göras när det väl satte igång. Har allt att tacka Zandra för vid denna valpning. Även om Vinna gjorde det mesta själv så är det ändå en hel del handpåläggning som behöver till. Å så gäller det att behålla lugnet vilket inte jag lyckades med…

Resten av dagen gick som i ett töcken. Vet egentligen inte vad jag gjorde… Satt/låg nog inne hos Vinna hela tiden å hade ingen koll på varken tid eller rum.

Klockan 01:00 somnade jag faktiskt i valprummet och vaknade först vid 03:30-tiden. Somnade om och vaknade vid 05:30 och somnade om igen och vaknade 08:30. Rätt ok trots allt…

Inga kommentarer: