måndag, september 18, 2017

En mycket bra träning

Henke är fortfarande hemma och sjuk så jag slipper åka hem på lunch vilket gör att jag kan jobba in lite tid.

Träffades Anna och Tobbe efter jobbet för att köra igenom Vinna ytterligare en gång innan helgen. Vi skippade “genrepstänket” och fokuserade istället på det som inte fungerade igår. Mycket fotgående och passivitet inledningvis då vi gick med alla tre hundarna. Kastade dummiesar som inte skulle hämtas, sköt och kastade sten i vattnet. De fick sedan några dirigeringar med stoppsignal och ett gemensamt sök för att träna passivitet när andra hundar jobbar. Mycket bra!!!

Körde en dubbelmarkering i vatten och nu gick hon i på bägge men inte raka vägen. Kastade också i dummiesar i vattnet och gick for därifrån. Skickade sedan en och en hund från ca 75 meter å alla dummiesar kom in fint. Skoj!

Efter detta så fick Vinna ett viltsök med två änder, en trut, en kråka, en kanin och en korp. Hon har aldrig stött på korp tidigare men liksom allt annat vilt sa det bara swosch så var allt inne. Mycket bra!!!

Avslutade träningen med en dirigering. Vet inte om det är att vattnet blivit kallare som gör att hon är mycket svårare att övertyga om att gå i vattnet. Frustrerande!

Humla fick också plocka in söket en gång och då låg även en gås på söket. Fint arbete men för första gången på många år valde hon att ignorera svartfåglarna. Hon gör verkligen som hon vill numera.

En mycket bra och välorganiserad träning. Började klockan 17. Var 3 stycken med minst 2 hundar var och körde på till klockan 19:15 sen blev det nattsvart väldigt fort.

När jag ändå var ute i Lingarö passade jag på att lösa jaktkort för året så nu är det fritt fram att gå ut med bössan. Winking smile

Kom hem och gjorde en omelett med räkstuvning till middag och sedan blev det en tidig kväll. Han dock med att få klartecken från ytterligare en domare på KM:et. Toppen nu är vi hemma med den delen.

Inga kommentarer: