tisdag, september 12, 2017

Uppkörning för utökat körkort

Först jobb fram till klockan 13 idag. Åkte hem till tjejerna på lunch och gick en promenad. Klockan 14:30 var jag på trafikskolan för idag var det dags att köra upp för utökat körkort så att jag får dra husvagnen med Santa Fen. Man får på vanligt B-körkort köra ekipage på max 3,5 ton. Om jag klarar uppkörningen innebär det att jag kan köra ekopage som vägen 4,25 ton istället.

Fick köra bilden och släpet ut till flygplatsen där provet med inspektören från trafikverket skulle ske. När han kom fick jag koppla ihop bil och släp och sedan utföra säkerhetskontroll. Efter det så satte vi oss i bilen och åkte in mot stan. Rondellkörning, stadskörning med farthinder och övergångsställ och trafikljus. Backning runt gathörn och sedan ut på landsväg. Väl tillbaka på flygplatsen kopplade jag lös släpet och fick besked om att jag klarat körkortet. Kopplade därefter ihop ekipaget igen och åkte själv in till stan och lämnade tillbaka släp och bil på trafikskolan.

Bil med släp

Så snart jag kom hem gjorde vi middag. Hamburgare med vaxbönor. Direkt efter middagen åkte jag iväg till Njutånger för att träna med Zandra, Göran och Zenitha. Lite viltträning och markeringar som gick bra men det märks att hon är i höglöp. Lite gnällig är hon…

21740323_10212278742677397_1627591025514121181_n

Humla fick inte göra så mycket mera än att sitta passiv. Blev dock lite viltapportering för henne både på land och vatten innan vi promenerade tillbaka till bilarna.

Fick också reda på att jag kommit med på Järvsöprovet, båda dagarna dessutom . Ska bli spännande…

Väl hemma blev det lite kaffe men sedan somnade jag i soffan.

Inga kommentarer: