tisdag, september 26, 2017

Träning på provplatsen

Idag efter jobbet åkte jag, Tobbe och Anna till Nordsjö för att träna på söndagens provupplägg. Vi gick i par och la upp träningen som Ökl-provet var upplagt på söndag med undantag för vattendirigeringen och vattenmarkeringen som vi gjorde lite kortare då vi inte hade någon båt så att vi kunde ta oss över på andra sidan.

Mona och Tobbe gick i första par och jag och Helén i andra paret sedan gick Anna och Helén i tredje par.

Vinna var taggad idag men fortfarande stadig. Inledande markeringarna spikade hon och levererade fint till mig. Fotgåendet var  bättre men het hund så lite snabb även idag. Dirigeringen på land gick perfekt och sedan fick Helén ta söket medan jag skulle ta vattendirigering men se då ville h on inte simma över så där tragglade vi en hel del innan vi fick över henne.

Så var det dags för söket. Vi la mycket änder i söket men även korp och kaniner. Å banne mig om hon inte plockade in hela söket. Totalt 7 änder, 2 kaniner och en korp utan minsta tendens till att vilja äta.Duktig flicka

Avslutade Vinnas träning med att köra vattendirigeringen igen och nu gick hon rakt över.

Det blir mörkt tidigt så snart hinner vi inte träna på kvällar utan det blir helger som gäller. Var fruktansvärt hungrig när jag kom hem. Henke hade fixat ceasarsallad och det smakade fantastiskt bra.

Somnade i soffan efter maten och sov sedan som en stock när vi flyttat in till sovrummet. Var ordentligt trött efter helgen.

Inga kommentarer: