lördag, september 16, 2017

Svampplock och älgkontakt

Uppstigning och frukost i form av Smothie. Henke väldigt dålig med ont i halsen och feber.

Vid 11:20 åkte jag iväg och hämtade mitt nya körkort och sen hämtade jag upp Birgitta. Vi skulle plocka kanteraller här i Nordenholm men jag ville först kolla ett av mina gamla Idenorsställen. Där hittade vi inga gula kantareller som jag hoppats men trattkantareller fanns det gott om. Tjejerna var också med i skogen men efter ett tag smög Vinna iväg. Hörde ett avlägset skall så jag ropade på henne och väntade. Plötsligt dyker en älg upp 10 meter i från mig. Sätter såklart Humla av efter men när älgen stannar så stannar även Humla. Sen travar älgen vidare, Humla stannar hos mig och efter en stund kommer en flåsig Vinna tillbaka. Jag gissar på att det var Vinna som stötte fram älgen även om hon nog aldrig hade direktkontakt med den.

Efter en timma hade både jag och Birgitta varsin full ryggsäck å då hade det dessutom börjat regna. Var således ingen idé att åka iväg till Nordenholm då vi redan hade så mycket som skulle rensas.

21740998_10212304212714132_3506548836310057031_o

Handlade på vägen hem. Väl hemma tog jag av mig de fuktiga kläderna och la jag mig under en filt. Henke sov och så gjorde även jag och tjejerna efter bara några minuter.

Till middag hoppade vi LCHF idag och åt tacos. Mums!

Henke somnade om och gick och la sig vid 22-tiden. Så även jag eftersom en tidig morgon väntar i morgon.

Inga kommentarer: