lördag, september 23, 2017

Järvsöprovet dag 1

Så var det dags! Åkte till Nordsjö för att jobba och starta på jaktprov samt bo i husvagn och gå på trevlig supé. Kom iväg vid före 7 och var framme i god tid för att hinna rasta Vinna, anmäla mig, vara med på samling samt ta mig ut till Elitrutan där jag skulle skriva inledningsvis för att sedan starta själv på eftermiddagen.

Vid lunch gick jag upp och käkade lunch och tog med mig Vinna ut på en promenad. Hon kändes lugnt och fokuserad och oberörd av situationen. Jag skulle gå i sista par som första hund. Provet inleddes med en transport ner mot vattnet. Under transporten började det skjutas och låta i skogen vilket skulle föreställa en klappjakts situation. Ett 20 tals kott avlossades sedan skulle vi fortsätta att gå fot in i skogen. Där fick jag först en enkelmarkeringar med kråka som Vinna löste enkelt. Tyst och fint stod vi sedan och såg på när den andra hunden fick ta in ett sök.

Efter detta blev det en transport ut skogen och ner till vattnet där mycket långa vattenmarkeringar kastades. Den ena längst med land och den andra från båt. Här fick hon bara in den ena, hon kom inte riktigt ut ändå till den andra.

Efter detta tog den andra hunden en landdirigering och sedan gick vi tillbaka mot skogen där ytterligare en klappjakts situation genomfördes men nu var Vinna på tårna och började pipa framförallt när vi skulle gå in i skogen. Av den anledningen bröts vi här. Hade inte väntat mig att hon skulle gå igång så men det var nog rätt att inte låta henne jobba när hon var så taggad.

När alla hundarna startat blev det prisutdelning och sedan gjorde vi oss redo för Supé. Henry hade ordnat så att vi fick avnjuta andbröst och hasselbackspotatis med goda kantareller, en god sås och knaperstekt sidfläsk. Till efterrätt blev det limepaj och en sorbépaj. Jättegoda bägge två.

Vid 22-tiden kröp jag och Vinna in i husvagnen och myste.

Inga kommentarer: