fredag, maj 05, 2023

Hemmajobb och logeavslutning

 Idag satt jag för första gången på länge hemma och jobbade hela dagen. Ikväll är det logeavslutning med middag med start redan klockan 17 så det var praktiskt så att hundarna inte blir ensamma så länge. 

Kom igång med jobb redan strax efter klockan 06:00. Skrev tillstånd och yttrande till byggnadsnämnden och tog sedan Esset på en löprunda vid 9:30-tiden. Idag gick det tungt men det blev i alla fall 5 km så det blev faktiskt två rundor denna veckan och totalt drygt en mil.

På lunchen la jag ut ett sök nere vid sjön och gick sedan en promenad längst med bäcken innan tjejerna fick dela på söket. Vinna tog in de 4 närmaste dummiesarna. Idag var det ingen gallopp utan bara trav så hon känns begränsad. Om det sedan beror på ryggen eller nått annat är svårt att säga.

Esset var det full fart på så hon svepte in övriga 6 dummiesar inklusive de som låg ute i vattnet och på en vassö.

Jobbade på fram till strax efter klockan 15 då strök jag kläderna för kvällen och sedan kom Henke hem så att vi gick en promenad genom byn. 

Snabbt ombyte och sedan upphämtade av Lasse så att vi skulle slippa ha bilen kvar i stan.

Klockan 17 väntade bubbel och mingel med logen ca en timma innan det var dags för möte där även vi damer fick närvara.

Efter mötet var de förberedelser för att gå till bords. Till middag serverades gubbröra på mörkt rågbröd med öl och nubbe.

Varmrätt var kungsflundra (rödspätta), potatispuré, broccoli och vinvinssås 

Efter detta väntade en melodikryss och sedan serverades panacotta med rabarber.

Riktigt bra mat och en lättsam och trevlig kväll som för vår del avslutades vid 22:30 då vi tog en taxi hem.

Inga kommentarer: