lördag, maj 27, 2023

Sjörensning och sjösättning

 Lugn morgon och sedan en promenad med tjejerna genom byn. Idag hade vi planerat för att sjösätta båten och jag hade dessutom en gås tinad sedan igår som inte skulle tillbaka till frysen så jag räknade även med lite hundträning, 

Båten kom snabbt i vattnet och jag började försöka kratta ihop alla död vass som ligger i en bred remsa efter hela stranden. Då gick krattan av och sjönk till botten så vi fick försöka leta den. 

När Henke sedan skulle köra hem Fyrhjulingen för att hämta nått annat redskap så var fyrhjulingen död. Vi lånade istället redskap från Härbret och jag fortsatte att rensa vass medan Henke fixade med fyrhjulingen för att få igång den. Slet i några timmar så vi var bägge svettiga efter slitet. 

Tog en kort paus och lät Esset apportera den skabbiga gåsen ytterligare en gång innan Vinna också skulle få testa. Hon fick en chans och hon tog den på sitt sätt, genom att sätta tänderna i den och käka. Gick istället bort till andra sidan bron och körde lite vattenmarkeringar med en and som jag också hade tinat. Esset skötte sig väldigt fint och även Vinna fick några apporter för på vattnet kan hon inte äta. På slutet ville hon dock ogärna lämna av så när jag fick bända upp munnen på henne för att gå anden då slutade vi. 

Innan vi var klar så åkte vi ut med båten och sköt bort all vass så att den inte skulle flyta tillbaka där vi rensat. Totalt blev det nog en sträcka på närmare 75 meter som blev rensat. 

När vi kom hem hade klockan blivit nästan 17. VI var lite sugna på en förrätt och vi hittade en förpackning matjessill i kylen så det blev en nubbesalla på kavring som förrätt idag. 

Till varmrätt stekte vi lövbiff med pepparrot.

Inga kommentarer: