tisdag, oktober 31, 2023

Äntligen, Ny fiber inblåst

 Vi har under flera års tid stökat och bökat då förra fastighetsägaren, och de som grävde ner fibern till huset, gjort det på ett sätt som innebär att den täkt där fibern ligger inte kan brukar utan att fiberledningen plöjs av. Det har stött och blötts om hur det ska kunna åtgärdas, vem som ska betala osv. Äntligen är nu den gamla fibern uppgrävd och flyttad och skarvad och ny fiber har blåst för den sista delen in till huset. Så himla skönt att det kunde göras utan driftuppehåll.

Henke har kämpat och hand skottat ca 8 ton sand i det 250 m långa schaktet som Mattias grävt. Nu återstår att skotta minst ligga mycket sand uppe på ledningen och sedan ska all jord tillbaka innan arbetet är helt klart. Förhoppningsvis ska då lantbruket kunna bruka täkten nästa sommar. 

Henke var hemma och assisterade Sörens el idag på förmiddagen och sedan åkte jag hem till tjejerna på en sen lunch efter att först ha genomfört en inspektion. 

Det snöar ordentligt idag och vi kommer nog att få i alla fall 1-2 dm under dagen idag. 

Henkes bil som ännu inte har vinterdäck ställdes på verkstan då vi har tid för däcksbyte på torsdag. De var dock schysta så eftersom bilen fanns på plats och de fick lite tid över så bytte de däck redan idag. Så skönt!

På kvällen när vi gick med hundarna stormade det ordentligt och i natt och i morgon ska det både blås och komma ytterligare 2-3 dm snö. Usch!

Inga kommentarer: