söndag, februari 24, 2013

Rallydebut

Steg upp klockan 06:45 efter en natt med mycket dålig sömn av nån anledning. Jag till och med drömde att jag jobbade och var på ett möte där jag var tvungen att ligga på en hög soffa för att jag var så trött.

Hur som helst så skulle jag och Anna åka upp till Söråker för att starta nybörjarklass i Rallylydnad. Anna hade redan två uppflyttningsresultat men för mig var det premiär med både Vinna och Humla.

DSC_4401

En bana med mitt värsta moment (backa) och dessutom många transporter med en dubbelslalom, en enkelslalom och en spiral gjorde att Vinna sackade så jag var tvungen att jobba en hel del för att vara säker på att hon skulle vara med. Men hon var med rätt OK. Fick nått avdrag för mindre förarfel vilket jag inte vet vad det var och inte visste någon annan heller samt några nosningar och nått sträckt koppel som kom när hon trampat igenom kopplet så det var snurrat runt ena frambenet. Blev lite fel på sista momentet då hon började nosa när jag sa ligg och då blev det för snett vilket resulterade i –10 vilket. Attans vad bra poäng hon haft annars…. Hur som helst så trodde jag inte att vi skulle få så mycket poäng som vi trots allt fick så då får man väl vara nöjd.DSC_4402DSC_4403DSC_4408DSC_4409

Humla gick jättebra och både jag och många i publiken trodde på 100p så jag blev lite besviken när vi bara fick 86. Visade sig att domaren dragit på en tempoväxling vilket vi inte skulle haft. Hon hade också dragit några poäng eftersom Humla duttade i handen inledningsvis och det var ju helt korrekt.

DSC_4418DSC_4428DSC_4431DSC_4434

Ja, ja båda hundarna fick uppflyttningspoäng så jag var lättad. Var osäker på hur Vinna skulle aggera vid en sån här tillställning men hon var fullkomligt oberörd. Jag var nog mera påverkad… Blinkar

Anna och Lizzie levererade för tredje gången i rad så hon är numera RLD N och uppflyttad till Fortsättningsklass.

DSC_4479DSC_4481DSC_4482

Bilder på några andra hälsingeekipage

DSC_4449DSC_4455DSC_4460DSC_4468

Väl hemma blev det hemsidesuppdatering och annat hela kvällen…

Inga kommentarer: