söndag, november 11, 2018

Kaliber och Flamma har varit i farten

Lika grått som vanligt var det när vi steg upp. Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon fram till klockan 09:00. Kaffe framför Nyhetsmorgon och sedan Kesoplättar till frukost.

Gick genom byn med tjejerna men först la jag ut ett sök. När vi kom tillbaka så gick vi ner till sjön å så fick de jobba paralellt i söket hela tiden. Humla tappar fokus efter ett par apporter numera men Vinna svepte in 7 stycken med fin fokus, fart och stil. Fortfarande hittar vi dock inte dummiesen som blev kvar i området sedan förra helgen.

Direkt när vi kom tillbaka så stannade vi ute på gården. Igår fixade och lagade Henke ställningen till båten så idag skulle presenningarna upp. Jag insåg samtidigt att vi aldrig kommer att få upp en hundgård vid jobbet före vintern då de få ljusa dagar (helgdagar) som återstår hela tiden bokas för annat. Monterade därför ner hundgårdssektionerna på gården och bestämde att vi använder dem vid jobbet och kompletterar med nät för att göra den större. Hundarna har ju ändå aldrig någonsin suttit i hundgården hemma men jag skulle vilja ha möjligheten i framtiden men då får vi kanske bygga en till. Vi har ju ett fint hundhus hemmavid som är klart att ta i bruk.

Klockan hann bli nästan 15 innan vi lastat och surrat grejerna och kom till Håstaäng. Bära och klura men till sist så var alla sektionerna på plats. Dock ska de förankras och “tätas” ner på backen. Sedan ska huset på plats och avslutningsvis så kommer vi att spänna upp stängsel på två sidor av gården. Då får de en stor och härlig gård som jag hoppas att de kan trivas i trots att de alltså aldrig suttit i hundgård tidigare.

På vägen hem stannade vi till och beställde kinamat. Det var lång väntetid, 30 minuter så då passade vi på att gå en stadspromenad med hundarna under tiden.

Mat, brasa och sedan jobb med styrelsearbete och uppdatering av hemsidan stod på schemat  för kvällen som avslutades med Springfloden och dokumentären om Göteborgsbranden.

Idag fick jag också härliga rapporter från Emelie och Ida som varit i farten med de gyllene barnen
k545860142_343334809558467_3813739064004182016_n
Emelie hade under dagen startat i Lydnad och blivit godkänd i Startklass och Ida har tränat lydnad, spår och markering med härlig känsla och motivation.


Duktiga ni är!!!

Inga kommentarer: