fredag, februari 10, 2023

Fredag fredag fredag!!!

 Härligt! Arbetsveckans sista dag är här. Blev arbete på plats på förmiddagen men en hel del fokus på en pråm som sjunkit och samtidigt läckt hydraulolja. Både torsdag och idag fredag kom det artiklar om händelsen då vi uppmärksammade om det hela via Hudiksvalls tidning. Dock en hel del fel i artikeln men ibland drar man som reporter sina egna slutsatser när man hör saker tror jag.

Blev en promenad i härligt väder på lunchen och sen gjorde jag de sista timmarna hemma.

Även efter jobbet blev det en promenad för att se hur långt de kommit med avverkningen i området. Skönt att hinna ut innan det blir mörkt. Man märker helt klart stor skillnad när det gäller ljuset nu men såklart spar man lite tid när man jobbar hemma på eftermiddagen och bara kan gå ut direkt när man jobbat klart.

När jag kom in igen blev det en värmande brasa och sedan hade jag köpt en smörgåstårta i går så det blev dagens middag.

Såg Svartalwens vinterpepp på två timmar ikväll och fick en del grejer som jag tänkte att jag skulle tänka mera på. 

1. Alla mina hundar har svårt att under lång tid sitta vid min sida i jakten. När de inte skickas så flyttar de runt lite för att kunna tittar på mig som för att fråga "-Ska vi inte göra nått snart?" Det blir en grej som jag ska fokusera på i min träning. 

2. Efter avlämning, vad vill jag då att hunden ska göra? Jo sätta sig bredvid mig igen. Jag är inte alltid supernoga med att de sätter sig fint vid min sida så länge de är lugna och håller sig vid min sida men detta ska jag vara noggrannare med i fortsättningen. Dessutom ska de då inte alltid komma en belöning direkt vilket jag lite slentrian ofta gör. 

3. Om en övning inte funkar första gången. Gör då inte om övningen på samma vid och bli nöjd och hunden nu eller gång nummer tre klarar den. Tänk istället efter... Varför blev det inte rätt första gången? Vad ska jag ändra till nästa gång. Gör om, gör rätt.

Ja å så fanns det såklart en massa annat smått och gått men detta blir mina prioriteringar.

Pratade med Henke och såg lite tv men gick och la mig rätt tidigt för att inte somna i soffan. Strax efter 23-tiden la jag mig i sängen och somnade tämligen omedelbart och vaknade inte en enda gång före 6:30. 


Inga kommentarer: