onsdag, mars 01, 2023

Valpplaner

 Ny månad och därför spännande att kunna släppa informationen om att jag nu planerar för en kull på Vinnarens Kennel. Den här gången är det Esset, Inlicios Witch Abroad som jag hoppas ska bli mamma.

Hon kommer att paras med Zappa, Digby Tollers Direct Hit. 

Zappa har verkligen visat framfötterna inom jakten och är redan tollingjaktchampion vilket han blev redan som 4 åring. Även hans mamma var tollingjaktprovschampion. Zappa har även startat på retrieverjaktprov och har ett 1a pris i Nkl och därför uppflyttad till öppenklass.

Zappa har i dagsläget tre kullar efter sig, två i Sverige och en i Danmark.

Essets är också en riktigt duktig apportör och jakthund. Hon är uppflyttad till Ökl på tollingjaktprov och har gjort en start som resulterade i ett Very Good. Essets mamma är tollingjaktprovschampion och en syster har 2 excellent i elitklass. Ytterligare två kullsyskon är uppflyttade till öppenklass varav en har startat med ett 2:a pris som resultat. Esset har startat WT och blev klubbmästare i Gävleborg i Nkl med 93p 2021.

Esset är viltspårchampion vilket hon blev före 1 års ålder och dessutom är hon uppflyttad till klass 1 i lydnad, längre klass i bruksspår och avancerat klass i rallylydnad.

Både Zappa och Esset är tysta tollare men med mycket fart. De har fin vilthantering och är lyhörda i samarbetet med sina förare. Självklart är bägge mycket trevliga hundar i vardagen.

Utöver att släppa denna trevliga nyhet så jobbade jag på plats på förmiddagen och var sedan och tog Progesteronprov på Esset. Resultatet visade på 7.2 Nmol så det är inte så länge kvar till det är dags.

En löprunda efter jobbet blev det. Totalt 4,2 km vilket gick helt ok och sedan en dusch, middag och slapp i tv-soffan.

Inga kommentarer: