torsdag, maj 26, 2011

Agön nästa...

Så var det äntligen dags för årets första tur till havs. Dock inte i vår egen båt ännu för den är ju inte sjösatt. Vi förberedde lite och jobbade på fram till lunch och sedan bar det av. Hela jobbet åkte ut till Agön för att ha fest och fira Kicki som fyllt 60 år samt för att avtacka Bertil som nu om en månad går i pension efter närmare 40 år i tjänst.

Vädret var fint när båten lämnade hamn mot Agön. Kicki och Bertil visste inget om vart vi var på väg och vad som skulle hända.




Vi anlände till Agö Storhamn klockan 14:30 så det passade bra att börja med fika. Jag och Mats gick och rekade stugorna och sedan paddlade Jonas, Bertil och Kicki iväg. Jonas hade nämligen tagited tre kajaker och höll kurs för de två jubilarerna.





Jag och Kenneth satte upp en tipspromenad och sedan promenerade vi alla över brandområdet och till fiskelägret där Eva hade lite guidning. Det blev en lagom promenad då det är ca 2 km enkel tur och dessutom lite lite rundvandring.








När vi kom tillbaka till Storhamn hade paddlarna precis kommit tillbaka så vi installerade oss i stugorna och dukade sedan upp lite snittar och rosévin. Paddlarna fick diplom för väl genomförd utbildning, presenter för det som de firades för och dessutom fick jag och Mats varsin present för vårt chefsuppdrag. Fick en kaninfin ihopvikbar ryggsäck (blir liten som en tennisboll men lättare) och dessutom en stormtändar i behändigt format.

Vi njöt i solen och några passade dessutom på att fiska. Vi hoppades alla att det skulle bli lite halstrad abborre eller nått men på den punkten fick vi bet.

När alla kände sig avslappnade och utvilade blev det tipspromenad. Inga enkla frågor här inte. Bästa paret hade 7 av 11 rätt.

Nu hade klockan hunnit bli 20 å det var hög tid att tända grillarna. Dagens middag, grillspett bestod av:
Kött, korv, majs, champinjoner, paprika, champinjoner och lök
till det serverades:
Potatissallad, grönsallad, tsatsiki och bea-sås.

Vi satt ute och käkade och pratade fram till runt 22:30 då var bastun varm så tjejerna fick börja. Så blev årets två första dopp genomförda också. Riktigt härligt var det, har nog aldrig bastat så länge i hela mitt liv å då kanske vi bastade i en timma. Är ingen superbastare direkt men ikväll var det riktigt härligt!

Kvällen avslutades i vår stuga och för egen del kröp jag isäng vid 00:30 tiden

Inga kommentarer: