söndag, maj 08, 2011

Trött i knoppen

Oj oj oj vilken helg det varit, är helt slut i knoppen. Skulle tro att jag är tröttare än Humla faktiskt för hon var bra mycket piggare idag än i går. Tror det blev lite för mycket för henne i går men idag tog hon in allt mycket bättre.

Jens lägger ju upp stora delar av träningen lite som A-prov. I stort sett alla övningar görs med rejäla störningar och dessutom måste man som förare hålla fokus hela tiden för är det någon som inte klara att få in en apport så kan det helt plötsligt bli ens tur å då gäller det att både matte och hund är redo och mins var markeringarna/dirrigeringarna finns.

Idag var det följande övningar som stod på schemat:

Dirrigeringsträning, UT, där det var absolut förbjudet att använda händer. Detta var inga som helst problem för Humla. Körde också vänster och högerskick och inte heller det är några problem. Övningen var upplagt så att man ställde ut dummies på linje, bakom hunden och framför dig som förare som står i linje framför hunden. Ingen ny övning överhuvudtaget och heller ingen svår med undantag från att jag ju använder handtecken men det behövdes inte på denna nivå. Detta var lite av uppvärmning för sedan delades vi in i tre grupper där alla tre grupperna fick gå ut och lägga tennisbollar i vcarsitt område. Områdena låg ca 40m från varandra på linje. Jens sköt sedan och kastade markeringar som hamnade ganska i linje mellan oss och "målområdena". När alla hundarna (totalt 8) hade hämtat varsin markering ändrades övningen så när en hund fått en markering så skulle denna inhämtas sedan skulle vi skicka på en dirrigering till tennisbollarna som altså låg ca 20 meter bakom områdena där markeringarna landat. Hundarna skulle helst inte fastna i "markeringslegorna" utan helst skulle vi "trycka" hundarna förbi. Även denna övning gick kanon för Humla. Första skicket gick hon lite snett så jag gjorde om och då gick hon hela vägen förbi legan och ut till bollarna.
Sista övningen före lunch gick ut på att vi i par skulle ställa upp brevid varandra. En hund skulle få en markering till ett område. När hunden hämtat denna skulle nästa hund skickas till samma område för att sedan skickas vidare till höger eller vänster ca 40m. Även detta skötte Humla riktigt bra idag. OK tempo och sååå lyhörd på mig.
Efter lunch delades vi in i grupper om 4 och 4. Tre markeringar/dirrigeringar kastades/las sedan ut. Om man var den som skulle skicka först fick man välja apport. Klarade man den var det nästa hunds tur att hämta och hela tiden stod nästa förare redo för att antinge ta över om den första hunden inte fick in apportern tillräckligt snabbt eller ta nästa apport så det gällde att hålla koll var alla 3 apporterna hamnade hela tiden. Humla klarade alla sina alldeles utmärkt.Dagen avslutade med en liten tävling. Vi delades in två och två. Fick sedan följa Jens när han la/sköt ut apporter och slutligen hamnade vi på en udde. Första laget fick välja apport, lag 2 var redo att ta över om det tog för lång tid osv. Klarade inte första hunden men andra så blev den första eye-wipad och var ut. De två första lagen klarade sina apporter och vi satsade på en för svår som Andes skulle ta in. Hans hund vek av och tog en annan å då var han ute. När det var min tur var det en mycket lätt boll inne i en dunge mot vattnet som jag valde och Humla klarade den fint. Nästa gång det var min tur tog jag en vattendirrigering på var 60m (exakt samma som öppenklassdirrigeringen förra året). Även denna klarade Humla fint å nästa gång det var min tur var det bara 3 deltagare kvar. Det fanns nu bara en apport kvar och även detta var en vattendirrigering där hunden skulle passera en lite ö. Denna dirrigeringen var kortare men med större störning eftersom hundarna ville upp på ön där det tidigare legat en apport. Humla skötte sig utmärkt så även den sista apporten kom in fint. Tre hundar var som sagt kvar men till segrare utstågs Humla som lösta alla sina apporteringar bra. Skoj!

Är riktigt nöjd med Humlas jobb idag. Under helgen har hon visat att hon är väldigt dirrigerbar även om hon borde kunna gå längre på varje kommando. Gränsen går runt 30-40meter sedan måste det till ett nytt kommando. Motivationen var mycket bättre idag och det känns skönt att hon klarar av svårighetsstegringen som blivit nu.

Dagen avslutades klockan 16:30 och efter att Neo rastats så körde jag hem. Neo fick sedan ett tennibollssök när vi kom hem å sedan åt vi pizza innan jag fastnade vid datorn med uppdateringar av hemsidan och facebook koll. Det är många som varit i farten i helgen.

Inga kommentarer: