lördag, maj 07, 2011

Jens Palmqvist

Dags för internat med Jens Palmqvist i helgen. FRK Mittsvenska stod som arrangör så det var såklart i huvudsak flattar men en labbe och en tollare altså.

Första övningen var en indelning i två gruppet. Vi placerades ut på linje ca 80m från varandra. Linjerna stod altså mitt emot varann, ca 80 meter emellanifrån varan. Markeringar kastades alldeles framför (3-5m) den andra linjen. De i den linjen bytte sedan ut dummiesarna till tennisbollar och sedan var det dags för första hunden i vår linje att hämta en tennisboll. När hunden skickats på en dirrigering och hunnit ca halvvägs så sköts det ett skott. Stannade inte hunden skulle man blåsa stopp så att hunden stannade och då sköts det igen och denna gång kastades det en markering till väster om hunden (ca 20m ifrån). Man skulle sedan skicka hunden ut mot bollarna (och den andra linjen) igen. Efter att hunden sedan kommit in med boll skulle markering in. När denna var inne sköts och kastade det en dummie diagonalt över området och hamnade till höger om "Boll-linjen". Denna markering skulle den linjens hundar markera och hämta. Sedan var det hund två i vår linjes tur att göra samma övning. Humla var något loj man klarade övningen utan problem.

När vi sedan bytte så att vår linje stod vid bollarna så hämtade Humla in tre av våra fyra dummiesar som vi skulle hämta. Coolt! Hon var jätteduktig och jag var helt slut i skallen efter att ha hållit kolla på alla markeringarna.


Efter lunch blev det en övning men enormt många markeringar att hålla koll på men då var Humla rejällt trött för hon ville inte ens ta markeringarna. Tror hon kommer att växa med alla uppgifter från dagen men idag blev det för jobbigt. Tror att helt enkelt att hon blev fööör tryckt idag.

Efter tränigen tog jag ut Neo som fick rasa av sig på ett sök i blöt terräng och sedan bestämde sig både jag och Ida oss för att stanna så fick fixade varsitt rum och bokade sedan middag som vi intog tillsammans med fyra andra från kursen.


Kvällen avslutades i gården där halva gänget sov. Drack lite cider och satt och snackade fram till 00:30.

Inga kommentarer: