onsdag, maj 18, 2011

Träningsprov

Idag efter jobbet var det först aktuellt att få besök av snickare som ska lämna offert på bygge av uterum. Ena foten står och stampar för att flytta och andra försöker förbättre befintligt boende. Läget på befintligt boende går tyvärr inte att ändra på vilket oftast är problemet vi hamnar i.

När snickarn hade åkte grillade vi kyckling och åt coleslaw-sallad sen var det hög tid för mig att åka iväg till SSRK båten då jag och Zandra skulle få ett träningsprov Ökl. Spännande spännande!!! Helena hade tinat ett 20-tal vilt och gjort ett provupplägg. Karina och Gunilla fungerade som funktionärer som skytt, kastare och roddare.

Först en transport och sedan placerades ekipagen ut. Första hunden fick ett skott sedan kom skytten till mig och det sköts ett skot och det kastades även en markering inne i skogen. Första hunden skulle nu skickas på en dirrigering och när den var inne fick jag skicka Humla på markeringen. Inga problem!

Nu blev det tvärt om, jag fick ett skott ner mot en våtområde och sedan sköts ett skott och en markering kastades för den andra hunden. Jag riktade upp Humla och skickade henne på en dirrigering. Räckte med skicket sedan sprang hon rakt hela vägen ner till viltet. Även Grattis skötte sin markering alldeles utmärkt.

Nu blev det en transport ned till vattnet där Humla fick ta en dubbelmarkering på vatten där vi stod relativt dålda bakom vegetation. Nedslagen hördes dock tydligt! Zandra fick sedan gå vidare och ta en vattendirrigering vilket hon också skötte bra.

Nu var det söket kvar. Har ALDRIG sett Humla göra ett så bra sök. Nu vet jag att hon verkligen kan springa och ligga i och söka. Hon skötte sig exemplariskt och fick in allt hon skule pluss en måsvinge. Blev rejält nervös när måsvingen med köttklumpen kom in men det visade sig att hon hittade Grattis dirrigeringsvilt som Zandra hängt i ett träd som Humla försökt hoppa upp till för att få ner vilket resulterade i att fågeln slets sönder. Inga dummheter från Humlas sida altså!

Mitt i söket fick en hund vända om och skicka in i en mindre närsöksruta men inte heller detta var något problem för hundarna.

Humla gjorte allt jobb kanonbra och jag är såååå nöjd! Hade säkert blivit ett 1:a pris OM det inte hade varit för att Humla pep en hel del i början. Men som jag kände det så hellre lite gnäll och en snabb hund är tyst och långsam.

Inga kommentarer: