onsdag, maj 25, 2011

Träning sent in på natten

Idag efter jobbet åkte jag och Gunilla upp till Galtström för ytterligare en träning hos Anders. Han hade lovat ett genrep inför starten i helgen och det levde han upp till. Vi var fyra hundar så det blev två par. Jag och Gunilla fick gå i första par och börja.

Provet var upplagt enligt följaden:
Transport till vatten där Maggie (Nkl hund) fick ta två enkelmarkeringar på vatten och sedan fick Humla ta en dubbel.

Transport till sök där det bara låg 5 vilt så en hund fick ta in tre och en hund två.

Sedan blev det transport tillbaka till vattnet där Humla gick göra en vattendirrigering och efter det blev det transport tillbaka till söket där det åter igen fanns fem vilt där den andra hunden nu fick ta in tre och den första hunden fick ta in två.

Å hur gick det då för Humla?

Hon gjorde allt jobb alldeles utmärkt. Inget direkt att anmärka på. Sökmotivationen är fortfarande hög så jag håller tummarna att den förblir så även framöver. Men.... Eftersom provet började i vatten och Humla satt pasiv på första hund laddade hon en hel del. När det var dags att skicka Humla på markeringarna så blev det rejäla ljud vid igången på det första skicket. Hmmm jag kommer att få börja jobba med ljud efter sex år. Hänger såklart ihop med det ökade tempot. Vi får verkligen se hur det går till helgen!

Träningen var riktigt bra men hu vad sent det blev! Vi kom inte tillbaka till Hudik förrän klockan var närmare 23:30. Då var det hög tid att packa inför morgondagen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande!!!! Kramar tummarna inför helgens prov!!! Lycka till!!!

Kram från Catta som du kan åka till för att vara med på passivitetsträningarna :O)