lördag, maj 14, 2011

Kurstillfälle 2

Idag var det dags för kurstillfälle två hos Anders i Njurunda. Enormt tråkigt väder var det men det är bra att träna i spöregn också. Gör normalt aldrig det vilket ju inte är så smart eftersom det mycket väl kan spöregna när man kommer på prov. En själv, viltet och terrängen blir ju annorlunda så träningen behövs. Till min glädje konstaterade jag att Humla inte påverkades av allt som regnet innebar men oj vad man själv blev kall och frusen.

Hur som helst så anlände vi till Galtström strax före klockan 9. På schemat för dagens träning stod dirrigeringar. Träningen började med en enklare dirrigeringsövning som inte var något som helst problem för Humla. Denna övningen gjordes med dummie.

Efter detta blev det en övning där det sköts en markering med apportkastaren. Vi skulle skicka på denna, blåsa stopp och då skulle det kastas en marking till höver eller vänster om hundarna. Man skulle nu skicka på denna. Sedan skulle den andra hunden ta den första markeringen. Inte heller detta var något problem för Humla.

Nu hade Anders placerat ut vilt lite här och där. Humla fick börja med ett diagonalskick över en täkt och över en väg. Inga problem däremot la hon ner anden. Det skulle sedan visa sig att alla hundarna strulade när de apporterade anden så jag vet faktiskt inte vad det var med den.

Nästa övning som Humla skulle göra var en dubbelmaring som hön skötte mycket bra. Hela övningen funkade perfekt liksom efterföljande dirrigering omän det blev så att hon inte gick helt rakt så det blev ett stopp och ett sidotecken. Hon lyssnade perfekt!

Träningen avslutades med dubbelmarkering över täkten, över ett dike med trädvegetation och sedan över en täkt igen och över en lite grusväg. Humla fixade även detta fint!

Eftersom det tydligen fanns ytterligare en trut utlag skickade jag denna som dirrigering. Rätt långt (80-100m) och diagonalt men Humla skötte sig perfekt! Skoj att se vilket fint tempo hon hade idag också! Tyvärr blev det inga bilder idag eftersom det regnade så mycket.

När jag kom hem var jag tvungen att ta en lång skön varm dusch för huuu vad jag frös. Vilade sedan en stund innan vi satte igång med middagen för kvällen.

Katarina och Jonas kom hit vid 17.30 å då gjorde vi en grillbuffé, först en förrätt med laxröra och till efterrätt blev det jordgubbar och grädde. Smaskens.

Alva satt vid bordet och åt majskrokar. De lyckas fastna både här och där. Fastnar det inte innanför tröjärmen så fastnar de på näsan. Jag vet dock inte vilket som är värst, att de sitter på näsan eller att de försvinner därifrån...
Såklart såg vi eurovisionsfestivalen och sågade och hyllade vissa företag men framförallt följde vi den spännande rösningen. Gick ju riktigt bra för Sverige!!! Synd att det inte var halvtidsresultatet som gällde!!

Inga kommentarer: