torsdag, maj 05, 2011

En riktigt bra träning

Idag blev det en riktigt bra hundträning efter jobbet. Först gick jag en sväng med bara Neo och körde ett tennisbollssök och sedan åkte vi till Iggesund för att träna tillsammans med Helena och Etta och Zandra och Grattis.

Vi la ett stort sök på åkern med fyra vilt och sedan körde vi långa markeringar över ett större dike. Humla markerade bra och fixade uppgifterna mycket bra. Vi alternerade så att två hundar körde långa markeringar sedan fick kastarens hund plocka in söket osv.

När det var dags för Humla att köra söket flyttade vi oss och körde dubbelmarkeringar med kastare som förflyttade sig efter varje kast. De båda hundarna som skulle köra denna övning fick sedan hämta varsin av markeringarna. Mycket givande övning som alla hundarna klarade men som nog kan vara högst lämplig att träna mera på.

Humlas sök gick sedan kanon, hon fick ta in tre av de fyra vilten. Inget så och fråga eller tussa. Ett kort stopp vid ett tillfälle men det varade på sin höjd ett par sekunder och sedan var hon igång igen.

Blev totalt 1,5 timmar träning, längre än vanligt med andra ord.

Inga kommentarer: