Sovmorgon fram till efter klockan 10. Rastning av hundar, frukost och sedan bytte vi om för att ta en promenad. Gick även idag ut mot Fårön men idag gick vi efter gångvägen. Vek ner på isen vid hamnen i djupviken och gick sedan på isbanan för att se hur långt det var plogat. Någon hade plogat med fyrhjuling under bron och bortåt så vi gick efter den plogade banan. Eftersom jag aldrig gått eller för den delen åkt båt runt Fårön så bestämde vi oss för att gå hela vägen runt, om det var plogat och det var det tack och lov. Blev en ordentlig promenad å vi hann precis hem innan det var alldeles mörkt. Blev en promenad på 1,3 mil. Tur Humla är pigg och hänger med på allt.
Väl tillbaka i lägenheten insåg vi att vi inte skulle hinna åka runt och hälsa på någon eftersom vi hade bokat bord på Tages idag. Tog en fika och vilade en stund innan vi duschade och bytte om.
Vi började med ett glas Prosecco i mamma och pappas lägenhet sedan promenerade vi ner till restaurangen. Maten på Tages är fantastisk men kostar därefter men det är definitivt värt att njuta av deras mat någon gång då och då. Utsikten är dessutom helt fantastisk!
Vår meny idag blev:
OXTARTARTARTAR PÅ OXFILÉ MED VÄSTERBOTTENSCRÈME, SIKROM FRÅN KALIX, JORDÄRTSKOCKSCHIPS, OLIVOLJA, SURDEGSBRÖDSMULOR, KRASSE, TORKADE LINGON OCH GRAVAD ÄGGULA.
Jag, mamma och pappa åt detta medans Henke åt
SVAMP & BRESAOLARISOTTO MED SAUTERAD SVAMP, RÖKT VÄSTERBOTTENOST, BRESAOLA OCH FRITERAD RENLAV. Missade att ta bild på denna rätt.
Till detta drack vi: Riesling Vielles Vignes, Jean-Marc Bernhard 2016
Till varmrätt åt vi alla olika saker:
Henke åt: GRILLAD RENYTTERFILÉ MED PALSTERNACKAPURÉ, STEKT SHIITAKE OCH OSTRONSKIVLING, VINDELNRÖKT SIDFLÄSK OCH LJUMMEN VÄSTERBOTTENSCRÈME. SERVERAS MED OXSVANSSKY OCH POTATISPURÉ.
Jag åt: GRILLAD HÄNGMÖRAD OXFILÉ. KRYDDAD MED VÅR EGEN PEPPARMIX OCH AVSLUTNINGSVIS COGNACFLAMBERAD. SERVERAS MED PEPPARSÅS OCH HUSETS POTATISGRATÄNG.
Mamma åt: RÖDINGFILÉ SERVERAS MED PURJO- OCH CITRONCRÈME, ROSTADE JORDÄRTSKOCKOR, GRÄDDAD MUSSELSÅS MED SIKROM, GRÄSLÖK OCH DILLOLJA SAMT POTATISPURÉ.
Pappa åt: GRILLAD HJORTSTEK, EGENSTOPPAD LÄTTRÖKT VILTKORV, PUMPAPURÉ, SMÖRSTEKTA KANTARELLER, ENBÄRSSENAP, SAUTERAD GRÖNKÅL OCH OXSVANSSKY MED BRYNT SMÖR.
Till varmrätten fortsatte mamma med det goda vita vinet medan jag, pappa och Henke drack ett gott rött vin, Côtes du Rhone Les Claux Rouge, Raymond Usseglio 2016
Mamma åt en CREME BRULÉE till efterrätt medan jag tog en HUSETS LILLA SÖTA TRYFFEL som smaksatts med Calvados.
När vi var mätta och belåtna promenerade vi hemåt. Härligt med gångavstånd från stan. Gick också en kortis med tjejerna som var rätt nöjda efter promenaden tidigare idag.
Senare blev det en lugn kväll framför tvn och i natt kom vi i säng rätt så tidigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar