lördag, mars 23, 2019

Äntligen en tid som passade

Redan i december var det tänkt att Ronny och Maria skulle komma till oss på middag men när vi monterat alla stommarna i matrummet insåg vi att det skulle inte bli mysigt så vi har skjutit och skjutit på det för att få en helg som passade för oss alla. Idag var det dags!

Henke förberedde efterrätten medan jag tog lite sovmorgon, förrätten förberedde vi igår och sedan la vi upp och förberedde plockmaten under dagen. Ikväll får Henke och Ronny grilla lite kött men det mesta i matväg är redan tillagat och klart.

En promenad med tjejerna genom byn i det fina vädret blev det på förmiddagen och på eftermiddagen gick jag ner till Nordenholms kvarn en sväng. Äntligen är våren på intågan!

Klockan 18 anlände Gästerna. Då blev det jalapenokoppar, ostpinnar och en Mojito i köket. Till förrätt i matrummet blev det sedan min favorit Räk- och laxtårta och ett glas vitt vin.

Till varmrätt blev det plockmat med Bresola, serranoskinka, sallad, tomat, oliver, fetaost, melon, sparris, mimosasallad, kycklingspett, potatisbakelser och flankstek samt spenat och fetaostknyten å ett antal såser. Gott och bara sitta och plockäta.

Senare på kvällen när maten sjunkit undan något bytte vi om och tog oss ett bad i baljan innan vi avslutade middagen med kaffe och Cremé Brulée. En riktigt trevlig helkväll blev det!

Inga kommentarer: