lördag, september 27, 2008

En heldag med lite träning

Vaknade när Henke steg upp och åkte men jände meig lite piggare idag. Klockan 10 ringer Helene och meddelar att träning är planerad till klockan 11. Kommer lite sent men det gjorde även Helena och Melker och Jeanette också. VI blev sittande och snackade en bra stund medan Melker körde Noomi lite.

När vi väl satte igång använde vi Pumper-Boy som förövrigt inte fungerar så bra just nu men en skjutare kunde vi vi alla fall använda. Blev långa markeringar för Etta, River och Humla. Både River och Etta hade lite problem vilket jag i ärlighetens namn även trodde att Humla skulle ha men inte då. Hon fixade markeringarna klockrent.

Körde sedan några dirrigeringar på ca 80 meter över ett dike. Diket låg dock nära mig och där jag skickade så det ställde inte till det överhuvudtaget.

Avlsutade träningen med en dubbelmarkering som sket sig helt och hållet så vi gjorde om och då gick det perfekt. Under tiden hade Meleker lagt ut två änder på en sök där det även låg dummisar. Det var lite svåra vittringsförhållande så det gjorde såkart att Änderna hittades först vilka levererades perfekt i hand. Nu blir det inge mera viltträning för vår del utan kör lite sök med dummiesar istället den sista veckan inför provet.

Några få bilder från dagen på åkern föreställande Humla, Etta och River....




Klockan hann bli mycket innan vi åkte från åkrarna å Neo hade ännu inte varit ute så vi åkte till båten. La ut ett litet sök med 9 dummisar i högt gräs och väldigt blöt terräng. La också ut änderna eftersom jag vet att Neo inte gärna tar dem.

Gick sedan en kort promenad men då blev det mycket bråk med Neo som bara ville tillbaka till söket. Hur som helst så hade vi till sist gått vår promenad och Neo fick börja plocka in söket vilket han gjorde med väldig fart. När han plockat in 7 stycken fick han ligga passiv å så fick Huma gå istället. Blev helt perfekt! Först kom en and in, sedan en dummie som jag faktiskt tror att hon tänkt strunta i men kom på sig. Sedan kom ytterligare en dummie in å så blev fjärde skicket ytterligare en and.

Blev inge vidare bilder i det höga gräset men de kommer i alla fall här...


På kvällen möblerade vi om lite uppe men det blev allt annat än bra så nu måste lite möbler bort, de rymms helt enkelt inte!!!

Blev också grillat till middag även om vi grillade inne eftersom det blåste så mycket ute. En annons på Blocket fick vi också ut så nu hoppas jag att vi får sälja vår gamla säng lite snabbt.

Inga kommentarer: