torsdag, september 11, 2008

Jobb jobb jobb....

Idag blev det en tripp till Gävle för att ha träff med andra livsmedelsinspektörer, smittskyddslägare och veterinärer. Blev en annorlunda träff då största behållningen var att träffa den nya smittskyddsläkaren som verkar väldigt bra att ha att göra med.

Ett besök på Naturkompaniet hann vi också med och då blev det lite inköp i form av Haglöfsskjorta och fleesetröja vilka båda var rea.

Väl hemma i Hudik åkte jag ut med hundarna till Andtjärn för att träna lite vilt med Humla. Hmm å jag vet, man ska INTE träna med ofräscht vilt men nu hade jag det kvar så jag tänke att jag kunde ju andända det i vatten en sista gång. Hmmm!

Blev lite dirrigeringsträning och det gick väl sådär. Att skicka henne över går alldeles utmärkt men vi har nu kommit till en punkt där hon inte litar på mig och jag börjar ge nya tecken, då simmar hon resolut tillbaka till mig och vägrar ta något som helst tecken. Måste träna dirrigeringar det är helt klart. Viltet tog hon i alla fall bra och leveringarna var fina och satt i hand med undantag från första apporten som hon simmade över och plockade upp men gick i land på andra sidan och la ner. När hon väl kom in med den så satt den i hand.

Om man nu kunde hålla sig till sina principer men så är man ju en korkskall som bara måste testa. Hur skulle hon ta det snulliga viltet på ett sök.... Mmmm.... Dumt dumt dumt men ut la jag det och sedan skickade jag henne. Hittade kaninen som snabbt levererades. Skickade igen och Humla försvinner i riktning mot anden. Eftersom vegetationen är hög så ser jag henne inte och efter ett tag blir det tyst. Ropar in henne men ingen Humla. Blåser in henne men ingen Humla. Hmmm börjar röra mig i riktningen mot anden och då hör jag ett smaksande. På den slibbiga anden hade skinnet släppt lite och då står hon och smaskar för fullt på den. Har fått fram bröstet som tycligen smakade väldigt gott!!! Ja att jag blev förbannad behöver jag väl inte säga...

Kan ju inte sluta träningen på detta vis utan skickar henne igen på söket och hon hittar den skabbiga truten com levereras och slutligen kommer kråkan också in och avlämnades i hand men då packade jag ner viltet i soppåsen. Måste ta en viltträning till innan nästa start bara för att hon ska få fräscht vilt sista träningen. Men att hon tar även skabbigt vilt är det ingen tvekan om, de var tydlinge inte äckligt, snarare svärt om.

En annan udda sak som hände vid tjärnen var att det låg en död trana på stigen. Hmm undrar vad som hänt den. Stora är de i alla fall kan man konstatera när man ser dem utfläkta på marken.

Efter maten blev det SSRK jobb igen. Gick igenom alla mail för att se vilka som svarat att de fått PM:et och skrev sedan ut PM till de som inte svarat och vek ner dem i kuvert. Ett antal telefonsamtal blev det också att svara på. Som vanligt jobb till klockan 23:00. Nu längtar jag faktiskt till detta prov är över och allt är inrapporterat.

Inga kommentarer: