lördag, september 20, 2008

Jaktprov dag 1

Så var det dags. Åkte iväg till Järvsö klockan 08:00 och var med på samlingen. Provet hade en enkelt och rakt upplägg med ett svårt sök i kullig terräng med högt gräs. Idag skulle det bli pris det kände jag.

Hmm ibland går det inte som man tänkt sig... Humla inledde förtroendeingivande med att ta in de båda vattenmarkeringarna jättefint. Inga startgnäll eller konstigheter.

Gick över på söket. Hon hittade en kråka som hon mycket tveksamt plockade upp och kom in med. Hittade sedan anden som kom in utan problem. Tredje skicket var väldirg oinspirerat och segt men efter lång tvekan så kom ytterligare en kråka in. Ut igen och denna gång hittar hon favoritviltet kanin. Å vad gör hon??? Ja sakta men säkert går hon ifrån den. Jag ropar på henne men då kommer hon in tom och då bryter vi söket. Såklart fick hon ta den avslutande landmarkeringen som var en kråka i högt gräs som en del hundarna hade lite problem med. Dock inte Humla, on spikade den och kom in med den direkt.

Var såååå besviken, hon ville verkligen inte ta vilt idag nått som jag inte sett hos Humla på mycket mycket länge. Inte heller efter provet då jag skickade henne på en kanin ville hon ta den. Hon har aldrig någonsin nobbat kanin??? En nolla såklart å det enda positiva jag kan ta med mig var att hon i alla fall inte hade några startskall idag samt att hon spikade alla markeringarna men annars var det ett mörker.

På kvällen blev det middag på hotellet vilken var god men helt slut var jag så vi gick till rummet och skrev protokollen inför morgondagen och sedan somnade jag ganska direkt.

Inga kommentarer: