torsdag, september 18, 2008

Fest med jobbet

Idag var det dags att uppvakta två kollgor som fyllt år, den ena har fyllt 50 nu i sommar och den andra 60 nu i september. Vi hade ordnat en tillställning för dem som bestod i att direkt efter lunch få byta om till kläder för att vara utomhus och sedan sättas i bilen med ögonbindlar.

Jag körde dem till en å utanför stan dit några kollegor transporterat en kanot. När ögonbindlarna togs av visste de således inte vart de var och sedan var kanoten placerad ovanför en fors för att skrämma dem lite. De fick snygga huvudbonader som Jonas tillverkat av fårskinn för att de skulle se lite vildmarksmässiga ut.

Kanoterna sjösattes i alla fall nedanför forsen och kollgorna paddlade med i forspaddlingskanoter så de blev inte ensamma. De fick paddal sig genom ån och så småningom även en fors men där gick de på grund men ingen fara skedd för det. Paddlingen avslutades vid en kollegas stuga där de fick lite förtäring i form av strömmingsmacka och öl samt fika.

Dagen fortsatte med en seglarjolletävling. Eftersom det inte var någon vind i lagunen så blev det till att paddal även här. Detta tror jag roade åskådarna mer än segling skulle gjort. Försök paddla en liten jolle med en paddel och samtidigt styra med rodret. Tog ett tag innan de fick in rätta knycken. De hade såklart fått lite ost, kex och skumpa före så att de var på bra humör.

I väntan på maten blev det sedan en tipspromenad sedan åt vi den goda maten från Britt-Maries Catering. Hon lyckas verklingen altid formulera ihop en god middag.

Efter middagen blev det lite lek-tävlingar i form av gelehallonspottning, sångtävling och naturligtvis redovisning av svaren på tipspromenaden.

Jag var totalt slut efter den sista tidens dubbelskift så jag liftade hemmåt klockan 23:30

Inga kommentarer: