tisdag, september 30, 2008

Vattendirrigering

Idag efter jobbet åkte jag till en liten tjärn ute i skogen där jag brukar träna ibland och ibland bara promenera ett varv. Idag tänkte jag köra lite vattendirrigering inför kommande start till helgen.

Nu visade sig att hela världen skulle besöka just denna tjärn ikväll. När jag kom till platsen mötte jag en bil som precis åkte här ifrån men det stod fortfarande en bil kvar. Jag höll hundarna kopplade ner till sjön men där fanns ingen så de måste promenerat efter vägen och bara parkerat vid tjärnen. Han gå runt knappt halva tjärnen innan ytterligare en bil anlände. Men nog är det väl.... Hundarna fick gå kopplade igen eftersom man ju inte vet vem som kommer. Nu visade det sig vara Helena och Melker med deras 3 goldisar så då var det ju lugnt. Hundarna fick röja lite så både Neo och Humla simmade över hela tjärnen. Humla vände dock och kom tillbaka till mig så vi promerade vidare och la ut 3 dummisar innan vi promenerade tillbaka för att fånga in Neo igen och gå tillbaka med honom upp till bilen.

Efter det så gick jag till en annan del av tjärnen och körde över Humla till den plats dit jag lagt 3 dummisar. Körde över henne från tre olika platser. Den första dirrigeringen var den längsta, uppskattningvis 60 meter. Det andra skicket blev lite kortare, kanske 40 meter och det sista skicket var det kortaste så då kastade jag först en markering i vattnet till höger och sedan skickade jag henne rakt över och det gick kanonbra allt ihop. Som belöning fick hon sedan hämta markeringen som låg kvar på vattnet.

Nöjd gick jag tillbaka till bilen igen. Det hade börjat bli rejällt mörkt och kändes kanska kallt. Hmm 3 grader var det när jag kom upp till bilen. Stackars hundar och jag är ute och kör vatten i mängder. Nåväl, ingen av mina hundar har någonsin haft problem med vattensvans så det är nog lungt.

Hmm, när vi kom hem hängde Humlas svans oroväckande... J-la skit, hon fick vattensvans så nu blir det vila i några dagar så att hon blir bra till helgen. Bara att vänta och hålla tummarna. Positivt är i alla fall att hon inte verkar ha ont.

Inga kommentarer: