fredag, augusti 03, 2007

Sjömärket

Idag åkte jag, Helena och Jenanette till Zandra i Njuånger för att träna lite hund. Vi promerade till en lite skogtjärn som gav många fina tillfällen till diverse övningar. Vi började med vanliga enkelmarkeringar på land i tungsprungen svår terräng som också visade sig ge lite avståndsbedömningsproblem, hundarna sprang helt enkelt ut lite för kort. Aggerade första kastare till Storm och Simba som löste sina uppgifter helt ok men som sagt lite prblem med avståndet så vi gjorde om markeringarna nån gång. Även Humla hade lite problem med avståndet men löste ändå markeringarna rätt snabbt med fint tempo.
Efter det så blev det enkelmarkeringar på vatten, 2 till vaje hund. Humla började och markerde fint och försökte först ta landvägen men ångrade sig, sprang tillbaka till mig och kastade sig i. Simmade fint, lämnade i hand och skakade sig först efter avlämning. Andra markeringen kastade hon sig i direkt mot och även den kom i hand och utan skakning. Duttig flicka!!! Även Storm och Simnba fixade sina markeringar bra men vissa problem med inlevereringar/skakningar förekom.
Helena hade under tiden vi "nybörjare" tränade markeringar istället tränat dirrigeringa i vatten. Nu kom hon med så avslutade vi dagens träning med markeringar med flera utplaserade kastare då man som förare inte visste vilken kastare som skulle kasta. Humla fixade enkelmarkeringen bra menpå dubbelmarkeringen blev det först en knallning men såklart stannar hon direkt när jag säger till. Sedan kom andra kastet och den svåra terrängen och mitt nej gjorde nog att böev lite okoncentrerad varför det började bli ett sök så jag kallade in. Tog istället 2 enkelmarkeringar och då gick det jättefint igen. Aya som är en jättebra markär hade stora problem i denna terräng. Hundarna måste verkligen djupt mer mednosen för att hitta dummiesarna och hon är van att markera bra och springa till rätt område och då ta dummisen med synen vilket inte var möjligt i denna terräng. Till slut lyckades hon dock...
Jag skulle iväg så vi avslutade träningen och jag åkte hem medan de andra gick in till Zandra och fikade. Jag snabbtvättade mig och åkte sedan tillsammans med Henke till Mellanfjärden för att äta lunch på sjömärket tillsammans med Ida, Gösta, Therese och Per. Blev en jättegod lunch som förövrigt serverades av kompisen Jon som är hemma från Australien.
Ida, Gösta och Henke

Therese och Per

Grillas Gös med västerbottenostsås

På vägen hem stannade vi till i Harmånger och hälsade på Kattis, Jonas, Anton och Klara en snabbis. På kvällen blev det lugnt med middag och tv.

Inga kommentarer: