torsdag, augusti 16, 2007

Hundträning

Jobbade på som vanligt... Det är konstigt, det gick hur lätt som helst att gå upp och gå till jobbet i början av veckan men idag började det gå trögt... Hur trött kommer jag inte att vara i morgon???

Efter jobbet åkte jag iväg med vovvarna till Kaffebönan. Tog först med mig Humla ner, gick fot ner och körde sedan lite tolling. Tollingen gick bra men passiviteten var lite jobbig tyckte Humla som gav ifrån sig nått pip.... Körde sedan en vattenmarkering och även då blev det ett svagt pip. Hmm sånt gillas INTE!!!

Gick sedan fot och la ut ett sök modell förra helgen, dvs både i vatten och på land, totalt 11 dummiesar. När jag kastade ut de på vatten pep Humla lite även då men försökte inte knalla. Skithund.. HON ska INTE pipa!!!

När det väl var dags att skicka henne så gjorde hon världens kanonsök. Har aldrig sett henne med sån fart och sån uthållighet. Hon plockade först in en på vatten, tog sedan den närmaste på land. Gick vidare och tog ytterligare de 2 sista dummiesarna på vatten, sedan 2 på gränsen mellan vatten och land. Avslutade med att hämta två på andra sidan vattnet, totalt 8 av de 11 dummisarna. Helt otroligt bra, nu har det verkligen släppt för Humla när det gäller sök!!! De två sista fick ligga kvar tills Neo skulle få köra sökte.

Tänkte att jag skulle testa lite markeringar också för att se om även det lossnat men se det var katastrofalt dåligt. Hon klarade inte ens en enkelmarkering på 30 meter!!! Nu blir det markeringsträning ett tag framöver...

Gick sedan tillbaka med Humla och tog ner Neo. Kastade ut söket, Neo fick gå i koppel och det var ett jäkla liv och drag så jag blev skitförbannad. Har ju gett upp när det gäller Neo och apportering så han får jobba fast han skriker. När han väl gör sitt jobb så går det ju bra. Sök på vatten var en nyhet för Neo men det var rätt grej för honom. Om jag kör vattenmarkeringar har jag svårt att få in honom men när hämtade dummiesar i vatten som sök så kommer han in med dem fint. Han markerade också bra när jag testade samma övening på honom.

När jag kom hem stannade jag till hos Roland och Gunilla för att korrekturläsa katalogen till jaktprovet. Nu är det bara att ladda för jag kommer att starta den 1 september...

Inga kommentarer: