tisdag, augusti 28, 2007

Inte riktigt som jag tänkt mig

Idag var det det näst näst sista mötet på stressmedicin. Vi kör avslappningsövningar nu och det känns jätteskönt att komma iväg en timmar från jobbet för att slappna av under kontrollera former. Man piggar liksom på sig och får lite nu energi för resten av dagen.

På förmiddan ringer också Henke och meddelar att besiktningmannen från länsförsäkringar varit och tittat på Forden för en värdering. Vi köpte ju Forden för drygt ett år sedan för 17.000kr. SEdan har vi visserligen köpt nya sommar och vinterdäck men det sa vi ingenting om för de kan vi ju sälja själva och få tillbaka lite pengar där. Hur som helst så blev ersättningen som vi får för Forden 23.000kr, dvs 6.000kr mer än vad vi gav för de för ett år sedan. Visserligen fick vi ett bra pris när vi köpte den men det har ju uppstått en rad fel på den sedan dess. Det skulle kosta oss många tusenlappar att få den riktigt körduglig och OK för att klara besiktning. Lite tur i oturen att jag blev påkörd förra veckan. Men visst, nu väntar ju ett letande av ny bil och blir det inte en Ford Escort så innebär det ju också inköp av nya grinar mm. Tur att vi kan köra bilen tills vi skrotar den för då kan vi ju vänta med det tills vi hittat en ny bil. På så viss blir vi ju itne utan bil i alla fall....

Kom tillbaka till jobbet strax efter klockan 11, då blev det en tidig lunch eftersom vi skulle upp till Hassela för en inspektion där det varit en misstänkt matförgiftning där 15-20 stycken av 40 personer blivit sjuka efter att ha ätit på stället. Sagt och gjort, åt och körde sedan upp. Restaurangen ifråga hade mycket god ordning i köket och perfekta temperaturer i kylar och frysar. De brister som noterades var deras hantering av den kalla buffé som det serverat vid aktuellt tillfälle. Blir en skrivelse med lite anmärkningar men inga säkra bevis för att det är restaurangen som orsakat matförgiftningen.

Efter jobbet stack jag, Henke och hundarna upp i skogen och sprang 4 km. Det går riktigt bra, inte alls lika tungt som de första gångerna.

När vi kom hem tog jag med Humla och truten från igår för att träna lite vilt igen. Hade bara en trut så nått sök blev det inte. Inte vill jag kasta markeringar för då får hon ju jakten till hjälp och inte ville jag köra en dirrigering eftersom hon då kanske tar truten på ren lydnad. Jag vill ju att hon ska vilja ta det av egen fri vilja, helt spontant samt bära den med ett fint grepp. Bestämde mig för att göra ett släpspår och se hur hon betedde sig. Satte Humla längst upp på en höjd och drog sedan truten nerför den sluttande täkten, över ett dika och sedan över hästhagen till en dunge där jag gömde truten i en en. Börjar gå tillbaka och tittar då upp mot Humla. Ser henne inte men förutsatte att hon bara var dåld av vegetationen. Börjar gå runt spåret som jag lagt och då prasslar det till bakom mig. Ut ur enbusken kommer Humla springande med truten i ett fint grepp. Hehe kan man annat än skratta!!! Inte blev det det spår jag tänkt mig men hon visade i alla fall att hon ville ha truten.

Kastade sedan några markeringar och hon tog truten helt spontant och med perfekt grepp varje gång. Nu blir det inge mer viltträning före provet utan nu är det bara tt hoppas att viltformen håller i sig !!!

Brrr, nu var det till att skynda sig hemmåt för det var ju såå kallt, bara 10 grader ute. Hem och in i en varm och skön dusch, härligt!!!

Inga kommentarer: