tisdag, augusti 28, 2007

Ny dag, ny viltträning

Idag efter jobbet gick jag ner till optikern för att prova ut linser. Det gick bra, Maria hade beställt hem samma styrka som på mina glasögon och de verkar fungera bra. Så nu ska jag prova några dagar innan jag ska tillbaka igen och kanske beställa lite fler...

När jag kom hem så stack jag till Andtjärn med Roland och Gunilla för att träna lite vilt igen. De började med vattendirrigeringsträning med Ginny medan jag skojkastade kråka med Humla. Hon ville verkligen ha den och jagade den som sjutton men greppet var fortfarande inte vad jag önskade.

Efter en stund gick jag tillbaka till vattnet och Humla fick göra en markering över vatten (markering skulle dock landa på land) Det gick bra även om hon inte spikade den. Hon simmar båda vägarna och tar inte landvägen tillbaka vilket kanske skulle gå fortare men jag föredrar att hon simmar.

Pendlade mellan bus med kråka och markeringar med dummie över vatten samt passivitet när Roland och Gunilla skickade sina hundar på dirrigeringar. Humla och alla andra hundar skötte sig på det stora hela bra idag. Kallt som satan var det och jag som bara hade t-shirt eftersom jag hade ambitionen att ta en joggingtur efter träningen men innan jag åkte hem. Hmmm som om man inte kunde tagit en långärmad i alla fall...

Innan vi lämnade vattnet fick Humla pröva en vattendirrigering med retning. Gunilla la ut tre dummisar på andra sidan vattnet och retningen blev så stor att Humla på eget bevåg hade tänkt hämta in dem men se där hann matte stoppa henne... Tog tillbaka henne, avvaktade, riktade in henne men avbröt eftersom hon var så ivrig. Ställde upp på nytt och nu var hon lugn så då skickade jag henne. Hon simmade snabbt över och hämtade in en av dummiesarna. Duttig flicka!!!

Avslutade med att Roland och Gunilla la ut ett litet enkel sök med 4 rapphöns och 2 trutar. Det var viltet vi använt igår men jag hade inte tagit i det nått idag utan bara busat med en kråka som altså inte användes på söket. Skickade Humla och vilket fart!!! Snabbt ut och det tog inte länge så kommer hon in med en trut med fint grepp, rakt över bröstet. Ut igen, en rapphöna kommer in. Hon vill ut igen så jag matar på, ytterligare två rapphöns kommer in men jag ville ha in truten också så ytterligare ett skick fick det bli och truten kommer snabbt in. Nöjd och glad både över Humlas fina tempo och hennes vilja att ta vilt så gav jag mig och Gunilla skickade iväg Kokki för att hämta den sista rapphönan som kom in i ett nafs.

Tjoho!!! Gick ju kalasbra med viltet idag. Så jag kan konstatera att det bara är att hålla tummarna till helgen och hoppas på det bästa. Det kan gå hur som helst, antingen plockar hon in viltet fint eller så står hon och hänger över det, kan gå precis hur som helst men som jag sagt tidigare, prio ett med starten är att träna mig och Humla vid provsituationen. Priset får gärna komma nu men gissningsvis kommer de senare.

Gjorde som jag tänkt, åkte till vändplanen i skogen men det var tur att det var en bit dit så att jag hann köra värmen på järnet o bilen för jag höll verkligen på att frysa ihjäl när jag kom upp till bilen efter viltträningen. Hur som helst sprang jag de 4 km och det gick riktigt lätt. Neo och Humla stack vid ett tillfälle upp i skogen och jag var säker på att de skulle stöta nått vilt. Sprang hur som helst vidare och hundarna kom snart ikapp. Då ser jag Neos ena sida, helt indränkt i bajs. Hur äcklig är inte den hunden!!!??? Han hade rullat sig i vad man kan misstänka människobajs, dock med en massa majs i så det kan ha varit någon annans bajs också. Äcklig är han hur som helst, luktade SKIT!!! Så det blev full fart hemmåt efter rundan och fort in i duschen... Inga angenäma dofter som spred sig när man duschade honom i varmt vatten kan jag säga...

Klockan var nu hög tid för middag och vi hann precis äta klart innan CSI började.

Inga kommentarer: