söndag, augusti 26, 2007

Övningsprov

Idag på förmiddagen blev det såklart mera tittande på Carolina Klyft och sedan gick vi och hämtade bilen hos Ida och Gösta. Stannade på Neo på plan och körde igenom lydnads 3:an med Neo och det gick rätt OK. Det är en rad detaljer som alltid brister. Skulle kunna göra en liten lista:
- Luftigt fritt följ men väldigt engagerat
- Dåligt grepp på metallen
- Rör sig frammåt i fjärren...
- Hopp och vittring gjorde vi inte men hoppet brukar inte vara nått problem, det är vittringen som är lite stressig och det kan bli lite jonglerande med pinnen... Känns som om det är samma saker som vi tragglat i år....

På eftermiddagen åkte jag iväg med Roland och Gunilla för att köra igenom hundarna på ett prov inför starten nästa helg. Jag har fått en känsla att Humla tar allt vilt bra nu om jag har tagit i det. Jag brukar ju vara med och lägga ut det så idag rörde jag inte viltet före start... Humla hade ju en sån idé med dummiesar i vintras, att hon skulle ta in mina men inte andras, det har dock gått över nu. Humla fick således starta först och så här gick det:
1. Transporten ner gick utan problem. Lugn, tyst och vid min sida...
2. Började med en markering på land. Humla sitter lugn och tyst vid skottet. Markerar fint och springer ut till kråkan. Då börjar problemet, hon tar inte kråkan utan sätter sig brevid den... Jäkla skitbrud, det berar som om det är som jag befarar. Gunilla busar lite med den och då tar hon den och kommer in med den.
3. Vidare transport till söket. Då ser hon pappersäcken som viltet förvarats i och ska naturligtvis skälla på det. Miss av oss men onödigt att skälla ändå.... I övrigt gick transporten bra.
4.Skickar Humla på söket och hon springer ut fint, hittar en rapphöna men får samtidigt vittring på en and så hon blir lite tveksam. Tar slutligen upp rapphönan som hon kommer in med. Skickar henne igen och då springer hon direkt till anden som hon tar med, lägger ner och tar ett nytt grepp och kommer sedan in. Hittar slutligen en trut som hon lämnar och går vidare och kommer istället in med en rapphöna.
5. Bryter söket, skjuter ett skott åt andra hållet och skickar på ett linjetag. Det tar hon fint, hittar kråkan och kommer in med den även om greppet är under all kritik.
6. Skickar ut henne ytterligare på söket, hon kommer in med en till rapphöna och sedan hittar hon en trut som hon också kommer in med, även denna med ett dåligt grepp.
7. Avslutar med två markeringar på vatten. Sitter lugnt och tyst, dock med startpip men det är svårt att komma åt. Markerar bra och hämtar in trutarna men med skitgrepp!!!
0:pris pga otillräcklig apporteringslust, går ifrån ett vilt. Ja det är min egen bedömning och tyvärr kan jag konstatera att mina farhågor besannades. Återkommer till detta:

Humla fick gå upp till bilen och så fick Gunilla och Roland starta ett öppenklassprov i par.
1. Ginny började på söket och plockade in 3 vilt utan problem. Ett frågetecken dock om hon struntade i anden??? Kokki var taggad och pep i passiviteten.
2. Kokki hämtar in ett vilt och sedan bryter vi för dirrigeringsövning
3. Gunilla dirrigerar över Kokki med lite problem. Detaljer kan jag inte uttala mig om eftersom jag gick och la ut söket igen. Kokki kommer dock in efter ett viltbyte (det låg ju två vilt ute eftersom Ginny också skulle ta en dirrigering sen.
4. TIllbaka till söket. Kokki hämtar helt utan problem in 3 vilt, Ginny sitter lugnt och tyst.
5. Ginny får sedan plocka in 1 vilt och sedan är det dags för hennes dirrigering
6. Ginny intresserar sig med för näckroser så Roland får inte ut henne. Han går runt, visar på henne på viltet och skickar på nytt, då går det bättre.
7. Ginny och Kokki tar sedan in resten av söket utan problem.
8. Avslutar med varsin dubbelmarkering (en i vatten och en på land) Båda sköter uppgiften fint.

Hmmm blev nog inget högt pris, om något, för nån utav oss idag även om alla hade sina förtjänster.

Tog ner Humla igen och körde en markering med kråka och ett mindre sök. Å nu passar det minsann att ta in allt vilt. Greppet på kråkan var dåligt men truten bar hon nu fint. Å inte var det någon fundering på att lämna nått vilt. Jäkla skitunge.... Det är ju bara att inse att det blir en nolla till helgen när läget är såhär för inte hinner jag få ordning på vilthanteringen på en knapp vecka.... Ja ja jag startar i alla fall för min egen träning...

Humlas förtjänster för dagen:
1.) Foten ner till provet
2.) Lugn och tyst i skotten
3.) Markerade bra
4.) Härlig söklust och bra viltfinnarförmåga
5.) Bra linjetag

Inga kommentarer: