lördag, augusti 25, 2007

En bra träning

Idag efter att ha sett lite friidrott, Carolina Kyfts suveräna insats i de först grenarna i 7 kampen i Friidrotts VM så åkte jag ut till Kaffebönan. Gick en runda med hundarna runt tjärnen och de rastade sig och badade en del för det var riktigt varmt.
Näckros

När vi gått ett varv så gick jag upp med båda hundarna till bilen och gick ner själv för att lägga ut ett dolt sök. Kom på att jag inte kört några doldasök med Humla på mycket mycket länge. Söket låg i blandad terräng, gles skog, högt gräs på myrlikande mark samt i vattnet. Det var ca 30 meter brett och 50 djupt. La också ut två smådummisar för att skicka henne på ett närsök i en annan riktning. ca 15 meter ut i skogen utan någon tydlig sträcka att följa. Kastade dessutom ut smådumisarna för att hon inte skulle få någon hjälp av min vittring.

Gick sedan upp till bilen och hämtade Humla. Hon var genas taggad och gnällde när jag tog ut henne ur bilen. Jag brydde mig inte så mycket om det efter Neo skällde som tusan vilket förmodligen triggade henne en del också. När vi kommit en bit från bilen så gick hon lugnt och tyst och fint vid min sida. Gick fram till platsen där jag bestämt mig för att stå och skicka henne och gav sedan henne kommandot SÖK. Humla gav sig av i full karriär. Tog först in 2 stycken från skogen och sedan började hon söka rakt ut gräsmyren men hamnade mera mot vattnet och fick vittring på en av dummiesarna i vattnet. Den kom hon in med och då bröt jag för att skicka henne på det riktade söket. Hon tog min signal bra men gick ut för kort så jag tog in henne och skickade hene på nytt och då gick hon ut till rätt område och hittade en av smådummisanra. Vände tillbaka till söket och skickade henne på det igen. Hittade den sista i skogen och sedan när hon sökte i strandkanten så hon den sista dummiesen i vattnet som ni drivit ut ca 15 meter. Hon hoppade utan att tveka ut i vattnet och hämtade in dummiesen. Hittade den närmaste dummiesen på myren och sedan var bara de 4 dummiesarna längst ut i dent höga gräset kvar. Hon gick ut fint och hämtade den längst ut så då nöjde jag mig, hon hade hämtat in 7 av 10 apporter på söket.
Skickade henne på det riktade söket igen. Den sista minidummiesen låg uppe på en sten ca 1,5 meter längre ut än den första. Hon gick spikrakt ut, hoppade upp på stenen och började söka och fann apporten direkt. Duttig!!!

Avslutade med lite markeringar som ajg kastade själv eftersom jag var ensam ute och tränade. Ställde mig bara ett par meter från Humla och kastade. Gick tillbaka och skickade henne. Hon spikade den så då gjorde jag om övningen men med en dubelmarkering denna gång. Hon spikade båda två så då nöjde jag mig.

Innan jag gick upp och hämtade Neo så la jag ut säket igen. Humla fick följa med och var tyst och lugn hela tiden, även när jag kastade ut dummiesarna i vattnet. Kunde inte låta bli att skicka henne på en dirrigering till en av dummisarna på vattnet, förbi en dummie på land. Hon tog mitt tecken helt suveränt och hämtade in dummiesen. Kastade ut den igen och gick sedan upp till bilen för att hämta Neo.

Neo fick samma sök, Humla låg passiv bakom. Uppmärksam men lugn och tyst. Neo sprang som en idiot och jag förstår nu att söket var rätt svårt för jag tycker Neo brukar vara duktig. Han tröttnar ju heller aldrig så honom brukar jag skicka på alla apporter men han hade det jättesvårt. Tog in de i skogen och en av dem på vattnet samt en på myren men de yttersta i det höga gräset samt den ena i vattnet hittade han inte. Han sökte och sökte i nära 5 minuter och hittade till sist en av de yttre i höggräset och då bröt jag. Ville inte skicka honom när han legat i så länge och äntligen hittat en. Det positiva med Neo sök var att han jobbade vidare sååå länge samt att han hoppade i vattnet och simmade omkring och sökte trots att han inte såg någon dummie. Behöver jag säga att han var rejällt trött efteråt?
När jag kom hem bytte jag om och så åkte vi till Ida och Gösta för att äta Kräfter. Henke hade fixat en västerbottenostpaj och Ida hade bakat småpajer med roccola och soltorkade tomater. Utöver det fanns ost, kex, bröd, ost och sallad. Vi satt ute och åt och snackade fram till klockan 00:00 då vi åkte hem. Det var bara 13 grader ute då så det var tur att Gösta monterat upp många infravärmare för annars hade vi nog frusit rejällt mycket där vi satt. Det blåste dessutom en hel del så det var verkligen inte någon ljummen sommarnatt...

Inga kommentarer: