tisdag, februari 07, 2012

Lite träning och skrikande hund

Idag efter jobbet åkte jag till Iggesund för att träna lite med Helena. Redan på vägen dit hade Vinna en stilla serenad i bagaget. När vi kom fram tog jag ut henne och hon gick direkt och bajsade. Jaha, tänkte jag det var därför. Vinna fick gå och bära dummie en stund och sedan kom Etta tokrusande mot oss och det var inga problem för Vinna. Sänkte inte svansen för ett ögonblick, tuffing där!

Hur som helst så fick hon sitta i bilen medan jag och Helena tränade Humla och Etta å då var det inte längre några serenader man hörde från bilen då var det fullt skrik hela träningen som varade i en timma. Herre gud! Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Inte heller när Humla kommit in i bilen och jag och Helena stod och pratade tystnade Vinna. Dock övergick skriket till serenad igen när vi åkte hem men varför allt detta ljud? Bestämde mig i detta nu att någon jaktsatsning blir det inte tal om i år! Passivitet, passivitet passivitet och viltspår är det som vi kommer att satsa på i år.

Humla var ganska bra, Härlig vart men lite mycket eget tänk idag på dirrigeringsträningen men vi tränar vidare. Herrejösses, vi har ju precis kommit igång för året ;)

När jag kom hem blev det LCHF spagetti och köttfärssås och sedan en dusch för brrr vad frusen jag blivit. Efter en stund i soffan tog jag Vinna på en promenad och tränade lite gå fint vid sidan och uställningsspring/-stå. Gick bara fint och dessutom fick hon rasta sig lite på en och samma gång. Nu är det mycket nej och banna när det gäller Vinna för nu måste vi komma till rätta med hennes fasoner. Hela kvällarna försöker hon bita på antingen mattor, fällar, Neo, Humla eller leksaker som hon slaktar på löpande band. Vidare så gnäller och och säger att hon ska ut var 10 minut men när man släpper ut henne så äter hon bara på våra bärbuskar. Nu får hon inte gå ut mer än MAX en gång i timmen och då i koppel så att vi har kvar några buskar till våren. Få se vad detta ger för effekt.

Denna smarriga LCHF-efterrätt blev det idag.

Inga kommentarer: